Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 1 iunie 2011

Şeful SRI Alba, trimis în judecată pentru furt de utilaje agricole!

Şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi Liviu Schianu, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu alţi 30 de inculpaţi, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o grupare ce se ocupa cu furturi de utilaje agricole din state ale Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis miercuri AGERPRES, liderii grupării, cetăţeanul italian Vecchiolla Antonio şi Liptak Florin Radu, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul săvârşirii de furturi de utilaje din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia.
O parte din membrii grupării aveau rolul de a identifica utilajele agricole, modalitatea de păstrare şi depozitare folosită de proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, existenţa unor sisteme de alarmă sau de urmărire GPRS. După executarea acestor operaţiuni, inculpaţii sustrăgeau utilajele şi întocmeau în fals facturile şi documentele de transport, necesare introducerii în România. Liderii grupului contactau firmele de trasport şi identificau potenţialii cumpărători. Utilajele erau valorificate de către inculpaţi la preţuri mult sub valoarea reală, după contrafacerea seriilor de identificare.

După arestarea a 7 inculpaţi, activitatea infracţională a grupării a continuat în aceeaşi manieră, fiind condusă de către Andrei-Vasile Dărămuş şi Cornel-Daniel Irimia. Valoarea prejudiciului produs este de aproximativ 4,5 milioane euro.

Procurorii susţin că activitatea grupării a fost sprijinită de Şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, locotenent-colonel Ioan Tarnu şi Liviu Schianu, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia. Cei doi sunt acuzaţi că au acordat sprijin inculpatului Mircea Stanciu şi l-au informat cu privire la momentul efectuării unor activităţi procedurale şi procesuale în cauză, activitatea lor fiind de natură să îngreuneze cercetările ce se efectuau în dosarul penal instrumentat de către procurorii DIICOT. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Alba-Iulia. AGERPRES

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”