Trei laboratoare din Marea Britanie au creat 150 de embrioni din încrucişarea materialului genetic uman cu cel animal. Oamenii de ştiinţă britanici au început încrucişările în 2008, iar printre varietăţile om-animal obţinute se numără următoarele: hibrizii, rezultaţi din fertilizarea unui ou animal cu spermă umană, cibrizii, rezultaţi din implantarea unui nucleu uman într-o celulă animală, şi himerele, rezultate din celule umane mixate cu embrioni animali.
În 2008 intra în vigoare în Marea britanie Human Fertilisation Embriology Act, legea permiţând crearea hibrizilor om-animal, despre care oamenii de ştiinţă susţineau că vor fi o sursă de celule stem cu care vor fi tratate o paletă largă de boli.
Trei laboratoare din Marea Britanie, aparţinând King's College din Londra, Universităţii Warwick şi Universităţii Newcastle, au primit licenţă să facă cercetare în acest sens, numai că, scrie dailymail.co.uk, cercetările s-au făcut în secret. Nu se ştia nimic despre ele până în urmă cu o zi, când un grup de oameni de ştiinţă a avertizat ca din senin că aceste experimente ar putea conduce la şcenarii de coşmar, precum cel din faimosul film "Planeta maimuţelor". După avertismentul lansat de oamenii de ştiinţă, a venit imediat şi confirmarea oficială. Lordul Alton a făcut public ce a aflat în timpul unei anchete parlamentare: "Nici unul dintre oamenii de ştiinţă audiaţi de noi nu a putut să ne dea o justificare validă în termeni de tratament cu privire la aceste experimente cu hibrizi om-animal. De fiecare dată oamenii de ştiinţă nu au spus decât un singur lucru: Dacă ne daţi permisiunea să continuăm aceste experimente, vom găsi tratamentul pentru orice boală a omenirii. Acesta este şantaj emoţional. Dintre cele 80 de tratamente care au rezultat din celule stem, toate au provenit din celule stem adulte, nici unul din celule stem embrionare. Acest gen de cercetare nu are justificare nici pe plan etic, şi, de asemenea, nici pe pan medical". Toate cele trei laboratoare au încetat deocamdată cercetările întrucât nu mai au surse de finanţare, dar oamenii de ştiinţă cred că acestea vor contiua pe viitor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”