Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 21 iulie 2011

Hackerii din "Anonymous", arestaţi de FBI

Autoritatile federale din SUA, Marea Britanie si Olanda au arestat peste 20 de hackeri din gruparea Anonymous, care a atacat site-urile mai multor companii importante.

In SUA, agentii FBI au arestat 16 hackeri, acuzati ca ar fi implicati intr-un atac cibernetic asupra site-ului PayPal, in luna decembrie a anului trecut, relateaza Los Angeles Times.

Atacul cibernetic de anul tercut a survenit in momentul in care compania a inchis contul de donatii pentru WikiLeaks.

Barbatii au fost arestati in Alabama, Arizona, California, Colorado, Washington DC, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico, Ohio, Florida si New Jersey.


De asemenea, autoritatile au retinut un adolescent de 16 ani la Londra, suspectat si el ca are face parte din gruparea Anonymous. Alti patru pirati cibernetici au fost arestati in Olanda.

Compania PayPal nu a fost singura atacata de Anonymous. Gruparea a mai revendicat, tot in luna decembrie a anului trecut, atacuri asupra MasterCard si Visa. Si cele doua companii inghetasera conturile WikiLeaks.

Si site-ul Amazon a fost vizat de hackeri, insa atacurile lor nu au avut succes.

Autoritatile au precizat ca piratii cibernetici risca amezi de 250.000 de dolari si pedepse cu inchisoarea de pana la zece ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”