Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 15 iulie 2011

Studiu: În Marea Britanie, orice telefon cu Vodafone poate fi ascultat de hackeri

Descoperire şocantă făcută asupra securitaţii reţelei Vodafone din Marea Britanie. Telefoanele clienţilor companiei britanice pot fi ascultate de hackeri, din cauza unei "găuri de sistem", anunţă un grup de cercetători, citaţi de Yahoo News.

The Hacker's Choice, un grup de cercetători de securitate informatică, au lansat informaţii suprinzătoare privind problemele reţelei Vodafone. Prin intermediul unui echipament standard, aceştia au reuşit să acceseze atât reţeaua internă a Vodafone, cât şi aparatele clienţilor. Mai concret, atacul a fost posibil prin intermediul Vodafone's Sure Signal, adică o staţie femtocell pe care clienţii o conectează la reţeaua proprie de internet pentru o mai bună recepţie a apelurilor, scrie money.ro.
THC a început această investigaţie încă din anul 2009 şi au mai descoperit că "gaura de sistem" a fost posibilă din cauza modului de implementare, oferind acestor femtocell-uri acces deplin la reţea. Un alt element ce permite hacker-ilor un control total asupra tuturor device-urilor de acest tip, este faptul că Vodafone foloseşte aceeaşi parolă de administrator pentru toate aparatele, şi anume - "newsys".

Vodafone susţine că doar un număr limitat de telefoane pot accesa femtocell-urile celorlalţi clienţi, refuzând însă să facă mai multe declaraţii. Cu toate acestea, cercetătorii afirmă că odată conectat la aparatul unui client, orice hacker are posibilitatea de a asculta convorbirile telefonice şi de a accesa mesageria vocală.

Acest studiu a fost realizat doar în Regatul Unit şi nu se cunosc detalii legate de siguranţa reţelei companiei britanice în alte ţări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”