Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 3 august 2011

Cum arată noul Spiderman: e jumătate negru, jumătate latino şi ar putea fi homosexual. De ce s-a transformat "omul-păianjen" într-un personaj de care trebuie să îți ferești copiii?

Pentru a reflecta diversitatea rasială din America, Spiderman a fost transformat de curând dintr-un tocilar alb obsedat de ştiinţă, ce locuia în casa unchiului său, într-un tânăr pe jumătate afro-american şi pe jumătate latino-american, numit Miles Morales, scrie Daily Mail.
Noul "om-păianjen", care l-a înlocuit pe Peter Parker, a apărut în cel mai recent număr al revistei de benzi desenate "Ultimate Fallout". Însă fanii vor trebui să aştepte până luna viitoare pentru a afla cum a reuşit noul Spiderman să devină erou.

Aşa arată noul Spiderman

O altă surpriză ar putea apărea însă pe viitor: creatorii nu exclud posibilitatea de a-l face pe "omul-păianjen" homosexual.
Cum i-a luat locul Miles Morales lui Peter Parker

Spiderman s-a "născut" în 1962, când Peter Parker a fost muşcat de un păianjen radioactiv, preluând astfel forţa şi agilitatea arahnidei. În iunie, creatorul benzii desenate a decis să-şi omoare personajul, deznodământ care i-a lăsat "îngroziţi" pe fani, scrie Daily Mail.

Masca de păianjen a fost preluată de Miles Morales, care are şi alte abilităţi pe lângă cele ale lui Parker, susţin producătorii benzilor desenate.

Spiderman - pe coperta celui mai recent număr al unei reviste de benzi desenate

"Odată cu puterea, vin şi marile responsabilităţi, Miles Morales va trebui să înveţe asta. E mai tânăr decât Peter Parker, provine dintr-un mediu complet diferit şi are o cu totul altă viziune. Iar moartea fostului om-păianjen îl inspiră să-i ia locul", spune Brian Michael Bendis, scenaristul Spiderman.

"Va fi perfect normal dacă Spiderman va fi homosexual"

Axel Alonso, directorul companiei care editează benzile desenate, spune că noul om-păianjen nu este doar o găselniţă de publicitate, aşa cum au speculat unii, fiind un Spiderman reprezentativ pentru cultura şi diversitatea din secolul al XXI-lea. "A fost o decizie conştientă. Editura noastră se mândreşte că reflectă lumea reală, cu toată diversitatea ei. Cititorii noştri se vor îndrăgosti de Miles Morales, aşa cum au făcut-o şi cu Peter Parker", spune Alonso.

Italianca Sara Pichelli, cea care l-a desenat pe Morales, spune că, pe viitor, şi alte lucruri referitoare la Spiderman se pot schimba. "Mai devreme sau mai târziu, eroul nostru poate deveni homosexual. Iar asta va fi perfect normal", spune Pichelli.
http://www.gandul.info/international/cum-arata-noul-spiderman-e-jumatate-negru-jumatate-latino-si-ar-putea-fi-homosexual-de-ce-s-a-transformat-omul-paianjen-8562425

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”