Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 17 august 2011

E oficial: LIBERALISMUL ESTE O BOALĂ MINTALĂ!...

Sondajul Gallup efectuat printre americani, referitor la propria parere despre sanatatea lor mentala, a relevat diferente surprinzatoare între afirmatiile democratilor şi ale republicanilor. Daca 58 % dintre republicani au afirmat că au o parere buna despre starea lor de sanatate mintala, doar 38% dintre democrati au afirmat acelasi lucru.

Studiul nu a reprezentat o surpriza pentru D. Lyle H. Rossiter, Jr., reputat psihiatru şi autor al unei carti ( "The Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness." ) ce pune în lumina aspectele nesanatoase ale liberalismului. „Bazandu-se pe principii fundamentate eronat pe aspecte irationale şi superstitii atavice, liberalii submineaza constant principiile pe care libertatile noastre au fost create. Asemeni unor copii razgâiati, liberalii refuza cu ostentatie asumarea oricarei responsabilitati de adult, solicitand isteric un guvern parental care să îi dadaceasca de la nastere până la moarte.

Daca afirmaţii asemanatoare au fost facute în mod repetat de opozantii politici, D. Lyle H. Rossiter aduce creditul lipsei de apartenenta politica la vreo organizatie de dreapta precum şi o conduita profesionala impecabila.

Rossiter afirma că tipul de discurs practicat de candidatii liberali reprezinta cazuri clare de tulburare mentala, argumentand:

„Un sociolog care intelege natura umana nu ar putea nega nevoia vitala de a avea dreptul la liber arbitru, cooperare voluntara şi integritate morala, aşa cum fac liberalii.
Un lider politic care intelege natura umana nu ar putea ignora diferentele personale de talent, abilitati practice sau etice ale unei persoane, charisma personala sau atitudinea faţă de munca incercand să impuna standarde nediferentiate din punct de vedere social sau economic asupra populatiei, aşa cum fac liberalii. Şi un legislator care intelege natura umana nu ar gandi un cadru legal incarcat şi impovorator, care constrange la extrem şi exaspereaza cetateanul, impingandu-l catre coruptie, aşa cum fac liberalii.

Dr. Rossiter afirma că programul liberal insista pe slabiciunile şi pe sentimentul de inferioritate şi de vulnerabilitate ale populatiei prin:
- crearea şi mentinerea în actualitate a sentimentului de victimizare
- acceptand cereri infantile de clementa, compensare şi retributie excesiva
- insistand pe sentimente primare de invidie şi ranchiuna
- respingand individualismul, pe care-l subordoneaza guvernului autoritar.

„Radacinile liberalismului- şi patologia aferenta- pot fi identificate prin modalitatile în care copilul trece de la infantilism la maturitate şi cum o dezvoltare lipsita de armonie produce dereglarile mintii liberale”, afirma el. „Când mintea moderna liberala se plange de victime imaginare, se infurie pe raufacatori imaginari şi mai presus de toate cum incearca să controleze vietile celor competenti în a le controla pe ale lor, psihoza liberala devine dureror de evidenta.”

Ca fapt divers, sondajul Gallup de anul trecut a descoperit că doar 43% din sustinatorii independentilor se declara că avand o stare de sanatate mentala foarte buna. Când Rossiter afirma că poate intelege discrepantele dintre starea de sanatate mentala democrata şi republicana, sondajul Gallup nu poate decât să-i irite la maximum.

„Motivul existentei unei determinari directe între o stare mentala pozitiva şi calitatea de republican nu este cunoscut, şi nu se poate afirma că o persoana sanatoasa din punct de vedere psihic devine republican sau faptul că este republican îi ofera un echilibru mental mai bun” afirma , în final, studiul.  Sursa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”