Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 5 august 2011

Grecia vrea să sape un şanţ la graniţa cu Turcia pentru a preveni un atac

Grecia vrea să sape un şanţ de şapte metri adâncime şi 30 de metri lăţime de-a lungul a 120 de kilometri de la graniţa sa cu Turcia, pentru a combate imigraţia ilegală, dar şi pentru a preveni un eventual atac terestru din ţara vecină şi neprietenă, informează NewsIn.

Deja 14,5 kilometri din acest şanţ ar fi fost săpaţi, iar lucrările ar urma să continue de-a lungul râului Evros, care formează graniţa dintre Grecia şi Turcia. Zona este cunoscută ca fiind o poartă de intrare pentru imigraţia ilegală în UE.

Cu câteva luni în urmă, Grecia anunţase că vrea să construiască un zid de 12,5 kilometri lungime de-a lungul graniţei sale de nord-est cu Turcia, dar planul a fost criticat de extrema stângă multiculturalistă şi de aşa-zisele organizaţii pentru drepturile omului, inclusiv de Agenţia ONU pentru Refugiaţi, care stimulează invazia imigranţilor africani şi asiatici în Uniunea Europeană.

Şi noul plan, de construire a unui şanţ, a fost întâmpinat deja cu critici. Organizaţia germană Pro Asyl a declarat că o astfel de acţiune nu face decât "să sporească tributul plătit de refugiaţii care traverează graniţa". (sic!)

Potrivit Frontex, 48.000 de imigranţi ilegali, inclusiv afgani, irakieni sau palestinieni, intră anual în UE folosindu-se de teritoriul Greciei. Potrivit statisticilor neoficiale însă, în 2010 circa 128.000 de imigranţi ilegali ar fi reuşit să ajungă în Grecia.

Atena acuză Turcia că nu face nimic pentru a-i împiedica pe imigranţi să treacă ilegal graniţa în Grecia şi că nu aplică un acord prin care se angaja să-i primească înapoi pe refugiaţii expulzaţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”