Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 1 august 2011

Legislativul britanic subliniază riscurile aderării Turciei la Uniunea Europeană

Deputaţii britanici şi-au exprimat luni îngrijorarea cu privire la riscurile ce ar apărea la noile frontiere ale UE în cazul aderării Turciei la Uniunea Europeană, scrie AFP.

Intrarea Turciei în UE ar împinge frontierele orientale ale Uniunii Europene până la Siria, Iran şi Irak, 'ceea ce reprezintă un risc considerabil în termeni de securitate', a afirmat Comisia de Interne a Camerei Comunelor din Marea Britanie. Potrivit acesteia, traficanţii de droguri şi călăuzele de imigranţi ilegali, activi mai ales în Turcia, reprezintă 'o ameninţare substanţială' pentru securitatea internă a Uniunii Europene.

Bruxellesul trebuie să aplice 'o serie de condiţii foarte riguroase pentru securitatea frontierelor' pe care Turcia trebuie să le îndeplinească înainte de accederea ei la UE, a explicat comisia. 'Dacă nicio măsură nu este luată acum, va deveni şi mai simplu pentru imigranţii din ţări precum Afganistan şi Iran să intre în UE odată ce Turcia va face parte din aceasta', a avertizat preşedintele comisiei, Keith Vaz. După AGERPRES

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”