Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 9 august 2011

Soros a lovit din nou: A făcut 850 de milioane de dolari, ca atunci când a spart Banca Angliei

Un investitor a cărui identitate nu se cunoaște încă a făcut un pariu aproape similar cu cel făcut de omul de afaceri George Soros în anul 1992, când acesta din urmă a făcut un miliard de dolari într-o singură zi.


Surse din piață spun că misteriosul investitor ar fi chiar George Soros, care ar fi avut informații dinainte sigure despre retrogradarea pe care au operat-o cei de la Standard and Poor's, date fiind relațiile pe care Soros le are cu Casa Albă încă din 2008.


Noua legislaţie americană obligă fondurile de investiţii mai mari de 150 mil. dolari să dea publicităţii date despre investitori, angajaţi şi activele pe care le administrează, conform scrisorii trimise către investitori.În urma anunţului făcut de Securities and Exchange Commission Soros a decis să se retragă din afaceri.

George Soros a reuşit să câştige un miliard de dolari într-o singură zi - „Miercurea Neagră“, 16 septembrie 1992 - pariind împotriva lirei sterline şi a Băncii Angliei.

George Soros deţine cel mai puternic fond speculativ de investiţii din toate timpurile.

Conform unui clasament al fondurilor speculative, Quantum Endowment Fund a realizat, din 1973, un profit net care a intrat în buzunarele clienților săi, de 35 de miliarde de dolari.

Soros este cunoscut în lumea fondurilor speculative ca fiind investitorul cu cel mai mare apetit pentru risc, reuşind să facă bani doar din speculații, acele "inginerii financiare" pe care dacă știi să le faci, te ajută practic să faci bani din nimic.

După 40 de ani de carieră strălucitoare în lumea marii finanţe mondiale, miliardarul George Soros a anunţat un prim pas spre retragere. Într-o scrisoare adresată investitorilor privaţi din fondul său de investiţii, Soros Fund Management, el i-a anunţat pe aceştia că până la sfârşitul anului le va înapoia investiţiile, de circa un miliard de dolari. capital.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”