Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 septembrie 2011

Ce păstrează şi nu uită niciodată Facebook din dosarul utilizatorului

Utilizatorii pot şterge orice de pe contul personal, însă Facebook nu uită nimic, nici poke-urile, nici conturile şterse din lista de prieteni, nici RSVP-urile.

Fiecare utilizator are un "dosar" digital Facebook în care sunt păstrate date despre computerele pe care utilizatorul le-a folosit şi date despre ceilalţi care şi-au accesat conturile de pe acelaşi computer.

2 cetăţeni europeni preocupaţi de măsura în care Facebook le respectă sau nu intimitatea, au forţat în mod legal compania să le furnizeze datele din dosar. Unul dintre aceştia a dezvăluit public dosarul şi, spre surprinderea tuturor, acesta avea aproape 880 de pagini.
Dosarul Facebook al utilizatorului cuprindea:

- înregistrări ale tuturor cererilor de prietenie respinse
- înregistrări ale tuturor conturilor şterse din lista de prieteni
- o listă a tuturor dispozitivelor de pe care a fost accesat contul de Facebook şi o listă a tuturor celor care şi-au accesat contul de pe acelaşi dispozitiv. Cu alte cuvinte, Facebook ştie cu cine şi-a petrecut utilizatorul noaptea.
- înregistrările tuturor poke-urile efectuate
- toate invitaţiile la evenimente şi toate RSVP-urile aferente
- istoricul mesajelor şi al discuţiilor de pe chat

Sursa: Gawker

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”