Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 septembrie 2011

Incredibil! Ce tupeu au ţiganii din Iveşti: "Am palat mare, vreau ajutor de încălzire"

Ţiganii din Iveşti, judeţul Galaţi, sunt revoltaţi de când au aflat că primăria nu mai are bani de subvenţii la căldură. Pirandele s-au dus chiar şi la primarul din localitate să se vaite că nu au cum să-şi mai încălzească toate camerele palatelor.

Mariana e o ţigancă din Iveşti, care locuieşte pe uliţa Stăneştilor, adică în “cartierul rezidenţial” din sat, plin de palate cu turnuleţe. Recent, femeia i s-a plâns primarului că se descurcă tot mai greu cu banii.
“Mi-au luat suplimentele de alocaţie. Am trei copii şi primeam şi eu 50 de lei. Săptămâna trecută mi-au zis că nici bani de încălzire nu primesc, că am palat mare, are opt camere”, a declarat, nervoasă, femeia. Culmea, Mariana e supărată că multe familii cu adevărat sărace iau subvenţii, iar pe ţigani edilul a îndrăznit să îi trimită la muncă, să se strângă bani la buget. “Asta e descremenare!”, a concluzionat, supărată, ţiganca.
Adio ajutoare de la UE?

Mai multe ţări din UE au cerut renunţarea la ajutoarele sociale pentru cetăţenii foarte săraci ai Uniunii, printre care şi români. Dacă măsura va fi pusă în aplicare de la 1 octombrie, românii amărâţi nu vor mai primi gratis făină, mălai şi biscuiţi.

libertatea.ro

3 comentarii:

Dina Birtkenau spunea...

Mulţumim, dragă societate deschisă, că ai învăţat ţiganii ce înseamnă "discriminare".

Mama e asistentă medicală la spitalul judeţean din Galaţi. Un ţigan dintre aceştia din Iveşti a ameninţat-o cu sabia, spunându-i că o omoară şi pe ea şi pe doctor dacă operaţia pe creier a fiului său nu iese bine şi, tot cu sabia, a obligat o infirmieră să stea permanent lângă patul aceluiaşi fiu, că aşa a văzut el la televizor că trebuie să fie. Şi ăla vorbea de discriminare.

Poveşti adevărate. Acolo în Iveşti e estul sălbatic.

1Autonom spunea...

Cazuri deloc izolate. La Timişoara un cunoscut ţigan, liderul unuia dintre clanurile mafiei imobiliare ţigăneşti din oraş, Vişinel Cârpaci, a intrat cu maşina în uşile de la Urgenţă. Managerul spitalului a făcut un compromis inacceptabil: ţiganul s-a obligat să pună termopane la intrare, în schimb, managerul spitalului să nu îl reclame la poliţie.

PS spunea...

Astia cu palatul lor chiar au nevoie de ajutor pentru incalzire ? Pfoai de mine, dapai cei saraci ce sa mai ceara ?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”