Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 septembrie 2011

Rochus Misch, garda de corp a Führerului Adolf Hitler: Sunt în stadiu terminal şi voi muri în curând

Rochus Misch este ultimul martor încã în viaţã al suicidului lui Hitler şi ultima persoanã din bunker-ul Fuhrer-ului.

“Sunt în stadium terminal şi voi muri în curând”, spune Rochus Misch, ultimul martor al decãderii lui Hitler şi Evei Braun. Rochus Misch a lucrat ca bodyguard al lui Hitler la sediul sãu între 1940-1945. “Este sigur ultima mea întâlnire cu presa, şi aş vrea sã mor în pace”, spune bãtrânul în vârstã de 93 de ani salutând jurnaliştii ce urmeazã sã înregistreze ultima sa poveste. Rochus Misch este ultima persoanã încã în viaţã din anturajul lui Hitler. Nu este naţional-socialist, dar nici nu regretã faptul cã a lucrat atât apropae de Fuhrer şi pentru atâta timp. A supravieţuit prãbuşirii bunkerului hitlerist, unei încarcerãri de 9 ani la ruşi, unui atac de cord şi unei pneumonii. Fãrã baston omul nu poate sta nicio clipã în picioare.

Rochus Misch deţine o casã pe care n-a pãrãsit-o de sãptãmâni. “Vine un asistent la mine în fiecare dimineaţã”, spune fostul paznic al lui Hitler. “Mã ajutã sã mã ridic din pat, sã mã spãl şi sã mã îmbrac. Puterile mã pãrãsesc. Îmi vãd moartea cu ochii”. Primeşte mailuri de la fani în fiecare zi dar nu poate sã rãspundã. Mulţi oameni din Europa, Asia şi America solicitã autografe. Încã mai vorbeşte despre Adolf Hitler ca despre “şef”.
Rochus Misch a colaborat cu scenaristul Christopher McQuarrie la scenariul filmului “Valkyrie”. În 2012 cartea sa “Ultimul Martor” va fi transformatã în film, producţie estimatã la 20 de milioane de dolari. Contractele deja s-ar fi semnat. Va mai trãi sã vadã premiera? “Nu cred cã o sã trãiesc aşa mult”, spune Rochus Misch. “îmi vãd moartea cu ochii…”. Va lua cu el secretul în mormânt? Sau ne va dezvãlui înainte sã moarã ultimul secret al familiei lui Hitler? Cine l-a ucis. sursa historia.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”