Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 27 septembrie 2011

Toată Bulgaria, împotriva ţiganilor infractori!

Mişcările de protest împotriva clanului mafiot ţigănesc condus de cel supranumit “ţarul Kiro”, al cărui nepot a ucis cu maşina, vineri, un tânăr din satul Katuniţa, se răspândesc în toată Bulgaria. Sâmbătă noaptea, trei vile ale liderului ţiganilor au fost incendiate.

Tensiunile dintre localnici şi comunitatea de ţigani din satul Katuniţa s-au diminuat, însă manifestările s-au extins acum şi în alte localităţi. Sute de poliţişti şi pompieri se află în continuare în sat pentru a supraveghea toate punctele unde ar putea izbucni conflicte. Mai mulţi locuitori din Katuniţa au declarat că vor continua protestele până ce familia “ţarului Kiro” va fi judecată pentru infracţiunile comise.

În afară de bulgarii din zonă şi de ţiganii care s-au răsculat împotriva liderului mafiot, în ultimele două zile, mii de oameni din Plovdiv, Ruse, Sofia, Loveci şi Varna au ieşit în stradă. Printre aceştia s-au remarcat 1.000 de motociclişti, dar şi aproximativ două mii de suporteri ai echipelor de fotbal Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofia şi Levski Sofia. Toţi cer ca ţiganii mafioţi să nu mai fie protejaţi de autorităţi.

Ultima oră: «Ţarul Kiro», condamnat la moarte

Kris Romani, un tribunal al ţiganilor din Bulgaria, a emis, ieri, o “pedeapsă cu moartea” simbolică pentru Raşkov, poreclit “ţarul Kiro”, dezicându-se, totodată, de acesta şi anunţând că nici un ţigan nu îi va lua apărarea. Raşkov a declarat însă că nu îl interesează decizia aşa-zisului tribunal. Oricum "pedeapsa" staborului tigănesc din Bulgaria nu este decât o tentativă a mafiei ţigăneşti de a salva restul infractorilor ţigani, limitându-şi pierderile la acest "ţar Kiro".

1 comentarii:

Anonim spunea...

cica tiganul e de origine din romania va dati seama ce imagine proasta avem din nou,,,parca la noi s-ar fabrica tiganii

lucian

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”