Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 11 octombrie 2011

Comisia juridică a Senatului respinge legea privind castrarea chimică a pedofililor. Partidul Social Democrat, partid cu numeroase scandaluri sexuale, a ţinut partea pedofililor!

Comisia juridică a Senatului a respins, marţi, iniţiativa legislativă care prevede castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru circumstanţe agravante de abuz sexual.

Senatorii din Comisia juridică au adoptat, în acest sens, un raport de respingere la propunerea legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului, singurul vot în favoarea adoptării proiectului aparţinând senatorului PDL Iulian Urban.

Propunerea legislativă prevede ca făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin "inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice", pentru a se preveni, astfel, recidiva.

În proiect se arată că această sancţiune se aplică în scopul prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni, ce pot avea consecinţe grave atât pentru dezvoltarea fizică, psihică şi morală a minorului, cât şi pentru copiii ce s-ar putea naşte în urma acestor raporturi.
Conform proiectului, pedeapsa suplimentară poate fi însoţită de tratament psihologic adecvat, în scopul prevenirii recidivei, dar şi pentru integrarea infractorului în societate, fără ca acesta să mai reprezinte o ameninţare.

Condamnatul acuzat de pedofilie ar urma, aşa cum se arată în proiect, să fie în continuare sub supraveghere, prin monitorizare GPS şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.

În timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a spus că introducerea pedepsei de castrare chimică nu reprezintă un tratament inuman, el dând ca exemplu faptul că ţări precum Polonia şi Rusia au legislaţii în acest sens.

"Ai copii, au vreo opt ani, îi violează şi îl cazăm pe banii statului, să stea să mănânce trei mese pe zi vreo douăzeci de ani", a spus senatorul.

Pe de altă parte, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu (PSD) a susţinut că, dacă doresc să fie serioşi în ceea ce fac, senatorii ar trebui să îşi propună să modifice Codul Penal şi introducă pedepse complementare şi măsuri de siguranţă. "În niciun caz nu se poate face aşa cum a gândit-o colegul deputat", a opinat acesta.


Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a subliniat că această problemă este "extrem de delicată". "Probabil ar trebui să fie găsită o modalitate legislativă, dar care să fie unitară cu Codul Penal şi să facă în aşa fel încât prin pedeapsă să fie descurajate astfel de comportamente", a declarat Toni Greblă.


Referitor la monitorizarea prin GPS, Greblă a apreciat că nu rezolvă nimic în sensul prevenirii abuzurilor pedofililor.

Propunere legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului are ca autori mai mulţi deputaţi PDL - Claudia Boghicevici, Iustin-Marinel Cionca-Arghir, Cătălin Croitoru, Tinel Gheorghe, Stelian Ghiţă-Eftemie, Mircia Giurgiu, Ioan Holdiş, Doru Leşe, Nicuşor Păduraru, Ştefan Pirpiliu, Alin Popoviciu, Marius Rogin, Valentin Rusu, Mihaela Şandru şi Marius Spânu.

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional în privinţa acestui proiect fiind Camera Deputaţilor. http://www.gandul.info/politica/comisia-juridica-a-senatului-respinge-legea-privind-castrarea-chimica-a-pedofililor-8855772

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”