Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 30 octombrie 2011

Protest inedit în Paris: "Je suis Roumain!"

Pe data de 29 octombrie începand cu orele 14:00 pe Parvis des Droits de l'Homme la Trocadero, Paris a avut loc manifestaţia "Je suis Roumain" ("Şi eu sunt român!")
Prin această manifestatie s-a dorit sa se denunţe imaginea negativă a comunitatii romanesti creata de catre media franceză .

Manifestantii au purtat o serie de panouri si afise cu scopul de a contribui la crearea unei imagini mai echilibrate a comunitatii române decat cea vehiculata in media. De asemenea ei au discutat cu publicul deoarece o schimbare a perceptiilor colective nu poate fi creata decat prin comunicare si prin contactul efectiv cu oamenii din jur.
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”