Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 9 octombrie 2011

"Republica Moldova" şantajată de lobbyul homosexual: Ambasadorul UE condiţionează liberalizarea regimului de vize cu legalizarea homosexualităţii

Ambasadorul UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a declarat miercuri, 5 octombrie, într-un interviu la un post de radio internaţional, că Republica Moldova nu va obţine un regim liberalizat de vize din partea Uniunii Europene dacă nu va adopta legea antidiscriminare.

„În acest context, aş vrea să amintesc că aşteptăm adoptarea legii antidiscriminare. Înţelegem că este dificilă adoptarea acestei legi, nu suntem orbi şi ne dăm seama de rezistenţa unor anumite grupuri apropiate Bisericii Ortodoxe. Oricum, adoptarea acestei legi este parte a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi sper că în curând va putea fi adoptată de Parlament, ca să putem înainta în negocieri”, a declarat Dirk Schuebel.
Declaraţia ambasadorului Uniunii Europene nu este doar scandaloasă, ci şi una care incită, forţează mâna clasei politice de la Chişinău să ia decizii care contravin valorilor spirituale şi normelor morale împărtăşite de majoritatea covârşitoare a societăţii moldovene, compusă în proporţie de peste 97 la sută din creştini.

Toată lumea cunoaşte că Guvernul a aprobat pe 17 februarie 2011 şi a remis Parlamentului controversatul proiect de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării. Respectivul proiect de lege le oferă homosexualilor şi lesbienelor un spectru larg de drepturi, cum ar fi demonstraţiile publice, participarea la elaborarea programului de învăţământ, în vederea „cultivării toleranţei faţă de minorităţile sexuale” etc. Acesta, de fapt, însemna recunoaşterea prin lege a homosexualităţii ca normalitate în Republica Moldova. Proiectul de lege nu a fost aprobat de către Parlament datorită reacţiilor imediate şi energice ale unui şir de organizaţii creştine, urmate de proteste stradale.

Gestul lui Dirk Schuebel poate fi apreciat şi ca unul de şantaj la adresa partidelor politice din arcul guvernamental, care, aflate în pragul unor noi alegeri parlamentare anticipate, au nevoie să întreţină cu birocraţia comunitară un dialog constructiv şi dătător de speranţe privind liberalizarea regimului de vize şi avansarea pe cale integrării europene. Totodată, gestul ambasadorului este unul eminamente nedemocratic, deoarece acesta cere instituirea unei norme contrar voinţei şi convingerilor majorităţii membrilor societăţii moldoveneşti.

Vom preciza că Dirk Schuebel a făcut această declaraţie la nici o lună după un alt incident similar. În perioada 1-8 septembrie 2011, a avut loc vizita în Republica Moldova a raportorului special al Naţiunilor Unite privind libertatea de religie sau convingeri, Heiner Bielefeldt, care, în finalul vizitei sale, a făcut declaraţii de presă la fel de scandaloase, ce au trezit, pe bună dreptate, nedumerire şi chiar proteste la Chişinău. Spre exemplu, revoltată de constatările pe care le-a făcut raportorul ONU, Mitropolia Moldovei le-a calificat, într-un comunicat de presă, drept „neruşinate şi impertinente”.

Această reacţie a Mitropoliei a fost determinată, în special, de una dintre concluziile trase de Heiner Bielefeldt, potrivit căruia, atât religia creştin-ortodoxă, cât şi cel mai numeros cult din Republica Moldova s-ar bucura de un tratament privilegiat. Dar cea mai revoltătoare afirmaţie a raportorului ONU a fost iarăşi una prin care se încearcă impunerea legii antidiscriminare. „Membrii Parlamentului au exprimat opinia că ar fi nevoie de un grad ridicat de curaj pentru ca politicienii să reziste în mod public cerinţelor politice care parvin de la Biserica Ortodoxă, de exemplu, în ceea ce priveşte proiectul curent al legislaţiei antidiscriminare, care s-au confruntat cu o mare opoziţie, în mare parte bazată pe dezinformarea cu privire la scopul legii”. Această constatare explică atacul la care s-a dedat Heiner Bielefeldt împotriva religiei ortodoxe, Bisericii Ortodoxe şi, în general, împotriva ortodocşilor din Republica Moldova. El este supărat că Biserica Ortodoxă s-a opus adoptării legii antidiscriminare prin care s-a încercat legiferarea homosexualităţii ca normalitate în ţara noastră.

Constatăm că, la fel ca şi în cazul de acum o lună al raportorului ONU, Heiner Bielefeldt, ambasadorul UE la Chişinău, domnul Dirk Schuebel, s-a implicat într-un mod cu totul neavenit în anumite chestiuni care depăşesc mandatul său. Acum suntem în drept să aşteptăm o reacţie pe potrivă a organizaţiilor creştine din Republica Moldova şi a Bisericii Ortodoxe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”