Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 octombrie 2011

Traian Golea: Raspuns la "DECLARATIA REGELUI MIHAI ASUPRA RASISMULUI ROMÂNILOR"

Raspuns la "DECLARATIA REGELUI MIHAI ASUPRA RASISMULUI ROMÂNILOR" publicata in "Epoca", 11 Iulie 1991

In completarea brosurii "Cum se regizeaza condamnarea unui popor" publicata in 1992 si 1995, unde redam in final rezolutia Senatului American Nr. 52 din 11 Iulie 1991 prin care se condamna poporul roman ca fiind anti-semit, sovin si fascist si ca ar reabilita criminalii de razboi, redam mai jos si "Declaratia Regelui Mihai I asupra rasismului" Romanilor, publicata in ziarul "Epoca" din Bucuresti tot in 11 Iulie 1991, care mi-a scapat la timpul sau si care la fel condamna poporul roman. Atat rezolutia Senatului cat si declaratia Regelui Mihai, dupa cum vedem, au aparut in aceasi zi si in urma acelorasi presiuni exercitate de Rabinul Moses Rosen prin declaratiile sale din 1 Iulie 1991 facute la Iasi cu ocazia comemorarii a 50 de ani de la "deportarea evreilor din Iasi", masura luata de Antonescu ca urmare a sabotajelor la care s'au dedat evreii impotriva armatei romane atunci in razboi cu Rusia Sovietica. Iasul fiind aproape de frontiera cu Rusia, evreii incercau sa-i ajute pe Rusi sa ocupe orasul. Moses Rosen a afirmat cu aceasta ocazie ca Romanii ar fi responsabili pentru omorîrea a 400.000 de evrei in holocaustul impotriva lor si ca din cauza teroarei exercitate de guvernele Romaniei aceasta cifra nu a putut fi facuta cunoscut din 1941 si pana In 1991 si ca "nici lacrimi nu au indraznit sa verse pentru aceste victime ale lor" , acuzatii publicate de "New York Times" din 2 Iulie 1991. La aceste acuzatii ale lui Moses Rosen s'a alaturat si Elie Wiesel prin declaratiile sale care au aparut tot in "New York Times" a doua zi, 3 Iulie 1991. Elie Wiesel a declarat: "Eu ma adresez conducatorilor acestei tari. Sper ca Dvs va este clar ca reprezentantii Dvs. intampina greutati in lume ca sa mobilizeze simpatie si suport politic si economic pentru Dvs. Imaginea Dvs. nu este din cele mai bune in strainatate. Asta ar trebui s'o stiti. Ar trebui sa stiti ca daca antisemitii nu sunt mustrati public, voi veti suferi. Veti fi izolati. Occidentul va urmareste cu mirare, cu spaima si cu groaza." (Vezi brosura "Cum se regizeaza condamnarea unui popor" de Traian Golea)

Regele Mihai, prin declaratiile sale, se alatura acuzatiilor aduse Romanilor de Moses Rosen si da curs imediat somatiilor lui Elie Wiesel, de a "mustra public anti-semitii romani". In continuare Regele Mihai ne invita "...sa privim trecutul in fata, oricat de grea ar fi aceasta povara; numai restabilind adevarul societatea noastra va putea recastiga pacea sufleteasca...." Ne declaram desigur de acord cu principiul enuntat de Regele Mihai, acela de a restabili adevarul , numai ca acuzatiile sale sunt contrare adevarului. Poporul roman a fost victima atacurilor evreesti, iar acesti mult compatimitii sai "compatrioti ", "frati si surori" , au fost agresorii. Rolurile in aceasta tragedie sunt rasturnate pe dos. In sprijinul acestei contraziceri aducem:

- Insemnarile din jurnalul lui Carol al II-lea,

- articolul "De ce atata ura?" , de Nicolae Iorga, amandoua preluate din "Asa a inceput holocaustul impotriva Romanilor", de istoricul Ghgeorghe Buzatu aparuta In 1995 la Bucuresti.

- Declaratia lui Dr. W. Fildermann, presedintele Comunitatii Evreilor din Romania" pe timpul razboiului, in care ni se spune ca Maresalul a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i salva pe evrei, si

- Un raspuns al lui Antonescu catre Filderman, prin care isi justifica anumite masuri obligatorii luate impotriva evreilor pentru a-i proteja de furia poporului din cauza "oribilei lor purtari din timpul ocupatiei acestor pamanturi romanesti de catre Rusi" .

Ii mai recomandam Regelui Mihai ca documentare in aceasta problema si brosura evreului din Nordul Transilvaniei, Dr. Oliver Lustig, "Denaturari si falsificari care denatureaza si profaneaza memoria victimelor terorii horthiste", republicata In editura noastra anul trecut, in care Lustig declara ca in Romania nu a fost omorît niciun evreu. Dimpotriva, Romania a fost refugiu pentru cei persecutati din tarile vecine.

Tot ca documentare asupra situatiei evreilor din Romania In timpul razboiului îi mai recomandam Regelui Mihai si brosura lui Sabin Manuila, fostul director al Institutului Central de Statistica al Romaniei , in colaborare cu Dr. W. Filderman, fostul presedinte al Comunitatii Evreilor din Romania , publicata în 1957 si reaparuta in editura noastra In 1996.

Tinem sa ne exprimam totala amaraciune si deceptie ce ne cuprinde citind Declaratia Regelui Mihai, anume ca a putut crede ca poporul roman ar fi fost capabil de astfel de crime care i se imputa. Documente sunt suficiente, daca sunt urechi care sa auda si inima care sa simta si plangerile romanilor. Pe cine-i apara Regele Mihai? Al cui rege se considera el. Regele nostru, al Romanilor, trebue sa ne apere chiar daca eventual am mai facut si greseli, dar Relege Mihaise acociaza celor care ne-au fost calai pe fata si care, pentru a scapa de raspunderile ce li se cuvin pentru crimele comise, prin obraznicia care-i caracterizeaza, din agresori împotriva poporului roman pozeaza in victime, iar Relege nostru îi sprijina. A fost presa timpului care, cu toata cenzura, a dat suficiente fapte pentru a vedea cine sunt criminalii si cine sunt victimele. Apoi au fost toate rapoartele sefilor de unitati militare care au descris Intamplarile respective. Pe cine îi crede Relege Mihai? Il rugam sa consulte documentele insirate mai sus si-l invitam sa citeasca mai ales Crestinismul romanesc de Simion Mehedinti ca sa afle de ce sunt si mai ales de ce nu sunt capabili Romanii.

Speram ca, dupa ce Regele Mihai va fi afla tot adevarul despre pretinsul holocaust al evreilor din Romania, îsi va cere iertare de la Romani si va gasi aceleasi cuvinte de compa-siune si simpatie si pentru ceilalti "compatrioti" ai sai, Romani , care au fost singurele, realele si tragicele victime atat ale holocaustului din timpul razboiului cat si mai tarziu al teroarei comuniste instaurata la noi (si peste tot) tot de evrei (Colonelul Nikolski et Co). In continuare mai speram ca Regele Mihai va rosti aceleasi cuvinte de dojana pe care le-a avut pentru paratii autori ai holocaustului împotriva evreilor din Romania, Romanii, si pentru realii vinovati de crime împotriva Romanilor si de dezastrul ce s'a abatut acum cinci decenii si jumatate asupra Romaniei si care înca mai dainue.


Aducem mai jos trei citate menite sa-l ajute pe Regele Mihai sa Inteleaga atat problema evreeasca cat si tragedia Romanilor:

Oscar Levy

"Evreu, erudit, din Anglia, citat de William Grimstad in "Antizion", pag. 160 din " The World Significance of the Russian Revolution', de George-Pitt Rivers:

"Nu exista o rasa mai enigmatica, mai fatala decat cea evreiasca. Problema evreilor si a influentei lor asupra prezentului si trecutului omenirii atinge radacina tuturor lucrurilor si ea trebue luata in discutie de orice ganditor.

"D-ta scoti in evidenta cu o usoara indignare marele pericol care izvoreste din prevalenta evreilor In finante si'n industrie, si a preponderentei lor in rascoale si revolutii. Dumneata evidentiezi legatura dintre imensa internationala financiara si internationala colectivista a lui Marx si Trotsky, care nu este altceva decat tehnica sirenelor de atras in capcana . Intreaga aceasta nenorocire si mizerie economica si politica o poti urmari pana la ultima ei sursa - care este evreul.

"E greu de gasit un eveniment in Europa moderna care sa nu-si aiba originea la evrei. Ia, de exemplu, marele razboi, care pare sa fie spre sfarsit. Intreaba-te, care i-au fost cauzele si justificarea? Toate ideile Isi gasesc izvorul la evrei. Ai mentionat cu surprindere ca evreii sunt forta motrice atat în communism, cat si in capitalism, atat pentru ruina materiala cat si pentru cea spirituala a omenirii. De la Moise la Marx, in practica si in teorie, in idealism si'nmaterialism, in filosofie cat si in politica, ei sunt astazi ceeace au fost mereu, devotati pasionali cauzei si scopurilor lor rasiale.

"Dar dumneata poti raspunde ca toate aceste viziuni sunt eronate. Uita-te te rog unde au adus omenirea? N'au avut ei parte in ultimii 300 de ani de o judecata dreapta, de un tratament echitabil? Cat timp crezi ca ni-i vei mai reco-manda si ni-i vei mai impune?

"La aceste intrebari ale dumnitale eu am un singur raspuns: dumneata ai dreptate! Acest repros este justificat si pe aceasta baza comuna eu sunt dispus sa ne strangem mainile si sa te apar impotriva oricarei acuzatii ca ai promova ura rasiala.

"Daca d-ta esti un anti-semit, atunci eu, semitul, sunt si eu un anti-semit, si inca unul mai inversunat decat esti d-ta. Noi, evreii, am gresit, prietenul meu, noi ne-am abatut mult prea mult. Noi, care am pozat In salvatorii omenirii, nu mai suntem astazi decat seducatorii ei, distrugatorii ei, incen-diatorii ei, calaii ei. Noi, care am promis sa va conducem spre un nou rai, am reusit pana la urma sa va conducem într'un nou iad.

"Nu exista niciun progres, si cel mai putin unul moral. Si este de-a dreptul morala noastra care a impiedecat orice progres. Ma uit la aceasta lume si ma cutremur cand vad prabusirea ei. Ma cutremur cu atat mai mult cu cat stiu cine este autorul moral al acestei prabusiri...."

Benjamin Franklin

In Declaratia sa, Regele Mihai îi invita pe evrei sarevina în Romania sa "ajute" la reconstruirea ei. Sa-l vedem pe Bejamin Franklin, unul din fondatorii Statelor Unite, ce spune despre "ajutorul" ce-l vor da evreii la ridicarea Americii. Redam mai jos parte din discursul sau la Conventia Constitutiei din Filadelfia din 1787, unde proiectul de Constitutie a fost supus spre aprobare (citam din aceeasi carte "Antizion" de William Grimstad, pag. 54-55):

"Sunt total de acord cu Generalul Washington, ca noi trebue sa protejam aceasta tanara natiune de o influenta insidioasa si penetranta. Aceasta amenintare, domnilor, vine din partea evreimii.

"In oricare tara s'au stabilit ei în numar mai mare, au scazut moralul, au depreciat integritatea comerciala, s'au separat ei însisi si nu s'au asimilat; au barfit si au incercat sa submineze viata crestina pe care este asezata natiunea noa-stra ca Stat; au constituit un Stat in Stat si cand au fost infruntati, au incercat sa stranguleze acea tara prin boicot financiar, cum s'a intamplat cu Spania si Portugalia.

"De peste 1700 ani, ei isi deplang soarta si au fost exilati din patria lor, Palestina. Dar domnilor, orice le-ar da lumea, ei vor gasi mereu pretexte de nemultumire si vor sa aiba mai mult. De ce? Pentru ca ei sunt vampiri si vampirii nu traesc pe alti vampiri. Ei nu pot trai prin ei insisi, ei traesc doar pe spinarea crestinilor si a altor popoare. "Daca nu-i excludeti din aceste State Unite acum prin aceasta Constitutie, in mai putin de 200 de ani ei vor fi aici Intr'un numar atat de mare incat vor domina si vor devora intreaga tara. Vor schimba si forma de guvernamant pentru care noi Americanii ne-am varsat sangele, ne-am sacrificat viata si ne-am periclitat libertatea.

"Daca nu-i veti exclude acum, in mai putin de 200 de ani urmasii nostri vor lucra campurile pentru a le asigura lor subzistenta, in timp ce ei vor sedea comozi in centralele de administratie si-si vor freca mainile de isprava dobandita. Va previn, domnilor, ca daca nu-i veti exlude pe acesti evrei acum pentru totdeauna, copiii nostri va vor blestema in mormintele voastre.

"Evreii, domnilor, sunt asiatici si raman asiatici chiar daca sunt nascuti in alta parte, oriunde, si dupa oricate generatii; cu toate ca sunt departe de Asia, ei nu vor deveni altfel. Ideile lor nu sunt conforme cu ale Americanilor si nici nu vor deveni, chiar daca vor trai in mijlocul nostru multe generatii. Leopardul nu-si poate schimba naravul. Evreii sunt o amenintare pentru aceasta tara. Ei trebue sa fie eliminati prin chiar aceasta Conventie Constitutionala."

Marcus Eli Ravage
Evreu din Romania in "Century Magazin" , Februarie 1928

"Voi înca n'ati început sa apreciati adancimea vinovatiei noastre. Noi suntem intrusii. Noi suntem subversivii. Noi v'am luat lumea voastra naturala, idealurile voastre, destinul vostru, si am facut ravagii cu ele. Noi am fost la radacina nu numai a ultimului mare razboi, ci si la toate revolutiile majore din istoria voastra. Noi am adus neîntelegeri, confuzii si frustratii In viata voastra privata si publica si noi Inca o mai facem. Nimeni nu va poate spune cat timp vom continua asa. Cine stie ce destin maret ati fi avut daca noi v'am fi lasat in pace."

MARESALUL ANTONESCU SI EVREII

Fostul presedinte al Comunitatii evreilor din Romania, Dr. W. Filderman, la procesul de la Berna, 1956, a declarat (In "Stindardul" lui I.V.Emilian de la Mgnchen, Oct. 1978): "In timpul dominatiei hitleriste am stat In contact continuu cu Maresalul Antonescu, care a facut tot ce a putut pentru a îndulci soarta Evreilor expusi persecutiei rasiale naziste. Am fost martor la scene miscatoare de solidaritate si ajutor între Romani si Evrei pe vremea imperiului nazist în Europa. Maresalul Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste care cerea masuri aspre contra Evreilor. Voi aminti numai urmatoarele exemple: E gratie interventiei energice a Maresalului ca deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina a fost oprita; el mi-a dat pasapoarte în alb pentru a salva de teroarea nazista evreii din Ungaria, a caror viata era In pericol. E gratie politicei sale ca averile evreilor au fost puse sub un regim de administratie transitoriu care, prefacandu-se ca le înstreineaza, le asigura pastrarea în scopul restituirii la momentul potrivit. Mentionez aceste lucruri pentru a sublinia faptul ca poporul roman, atat cat a avut, chiar Intr'o masura... limitata, controlul tarii, a demonstrat sentimentele sale de omenie si de moderatie politica."

Maresalul Ion Antonescu :

Raspuns la o interventie a Dr. W. Filderman, Bucuresti, 4 Febr. 1944: "Dupa cum v'am aratat si verbal, am fost nevoit sa evcacuez Evreii din Basarabia si Bucovina pentru ca din cauza oribilei lor purtari din timpul ocupatiei acestor pamanturi romanesti de catre Rusi, populatia era atat de îndarjita împotriva lor încat, fara aceasta masura de siguranta, ar fi dat nastere la cele mai odioase pogromuri. Desi hotarisem sa evacuez pe toti evreii din Basarabia si Bucovina, prin diverse interventiuni si demersuri am fost impiedecat s'o fac. Azi regret ca n'am facut-o, pentru ca am constatat ca dintre evreii ramasi se recruteaza instrumentele cele mai numeroase ale dusmanilor tarii . Se intelege de la sine ca in aceste conditii este o imposibilitate morala si politica sa consimt la aducerea evreilor din Transnistria. Sa nu se conteze deci pe aceasta. Voi da insa dispozitie sa fie scosi toti din imediata apropiere a frontului si asezati In sudul Transnistriei, de unde comunitatea evreiasca, prin relatiunile ce are In strainatate, Ii va putea scoate din tara."

Dupa toate aceste dovezi, unde mai ramane loc, Majestate, pentru acuzatiile ce ni le-ati adus ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”