Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 3 noiembrie 2011

Comemorarea legionarilor asasinaţi la Râşnov

Sâmbătă, 05 noiembrie 2011, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu va organiza la Râşnov comemorarea legionarilor asasinaţi de regimul carlist în septembrie 1939.

Parastasul va avea loc la cimitirul din Râşnov la monumentul închinat celor căzuţi. După parastas se va transmite mesajul D-lui Nicolae Purcărea, fost deţinut politic care a avut ocazia să-i cunoască îndeaproape pe unii dintre cei cazuţi aici.

După 72 de ani de la dramaticul eveniment, vă invităm să participaţi alături de supravieţuitorii celor trei regimuri totalitare şi de tinerii care au hotărât să le urmeze calea, la aducerea unui omagiu celor ce n-au plecat capul în faţa samavolnicul Carol al II-lea.

Cei 7 legionari care au fost ridicaţi din spitalul militar Braşov, duşi pe Valea Turcului din Râşnov şi împuşcaţi (în noaptea de 21/22 septembrie 1939 au fost executaţi 256 de fruntaşi legionari - parte din elita intelectuală a ţării):

Cotigă Train (avocat)
Ionică Eugen (inginer)
Herghelegiu Ion (avocat)
Şiancu Emil (ofiţer)
Şuşman Iuliu (funcţionar)
Pihu Grigore (licenţiat)
Proca Gheorghe (funţionar)

Pentru detalii suplimentare nr. de telefon: 0745 236 441 / 0727 706 897

Foto: Parastas pentru legionarii ucişi la Râşnov şi pelerinaj la cimitir

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”