Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 21 noiembrie 2011

Incredibil: Primăria Recea, în proces cu familii de evrei-brazilieni, care solicită 165 hectare teren

Urmasii unor familii de evrei care odata au detinut terenuri in localitatea Lapusel din comuna Recea, solicita retrocedarea a numai putin de 165 hectare atat intravilan, cat si extravilan. Este vorba de familia Solomon, care in momentul de fata traieste in Brazilia. 

Primarul comunei, Octavian Pavel (foto jos), spune ca respectiva familie a plecat din Romania odata cu deportarea din anii 40, si ca “e dreptul lor sa ceara”.

“Suntem in instanta cu dansii. N-au fost depuse planurile de amplasament, n-au fost puse actele de filiatie dupa fiecare, pentru ca s-au cerut dupa familia Solomon. Foarte multi au vandut terenurile si n-au mai facut actele de cumparare-vanzare cu cetatenii. Da, a fost terenul lor, o parte e in intravilan, iar o parte in extravilan. Sunt emise titluri de proprietate, sunt ale cetatenilor, practic lor le trebuie despagubiri de pe statul roman.

Ei s-au dus atunci, cand a fost cu deportarea, in 42-43. E dreptul lor sa vina sa ceara. A fost o familie, Solomon Eugen, vreo cinci frati, de acolo s-a ramificat. Terenul din intravilan sunt ocupate, va dati seama, plus ca sunt martori care spun ca le-au dat doi boi pe pamantul respectiv, si alte lucruri. Cine a crezut ca s-a mai intoarce lumea”, a declarat Octavian Pavel.

Procesul dintre cele doua parti, care are loc la Judecatoria Baia Mare, ar putea dura mult si bine.

Vlad HERMAN

1 comentarii:

SSTk spunea...

''ÉVREUL ETERN'' in actiune din nou ca intotdeauna,vesnic acelasi nemernic ce a actionat si actioneaza pentru sine insusi ,cu o diabolica desconsiderare fata de ceilati 'goyim''.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”