Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 27 noiembrie 2011

Spargere la secţia 1 de poliţie din Timişoara. Au fost sustrase materiale clasificate "STRICT SECRET"!

Ieri noapte la secţia nr 1 de Poliţie din Timişoara, de pe strada Andrei Mocioni nr 8-10, a avut loc o spargere fiind sustrase mai multe dosare clasificate ca "STRICT SECRET". Din surse ce nu au dorit să îşi dezvăluie identitatea, din motive lesne de înţeles, am aflat că pe acestea era trecută şi inscripţia: "ATENŢIE! A se folosi doar în scop de şantaj!!!"

Am reuşit să reconstituim firul evenimentelor şi cu ajutorul agenţilor de poliţie care au dat dovadă de o sinceritate rar întâlnită în rândul acestei categorii speciale.

Un agent de poliţie care a preferat să adopte o poreclă, "Fane", pentru a nu avea probleme acasă cu soţia, ofiţer şi ea la aceeaşi secţie de poliţie, ne-a declarat următoarele. "Eram la etaj cu o colegă. Aveam raporturi fireşti, obligatorii la serviciu. În jurul orelor 3 dimineaţa am văzut câţiva indivizi mascaţi care ieşeau în grabă din secţie cu mai multe dosare asupra lor. Aveau cagule pe faţă şi pe moment nu m-am îngrijorat, deşi, după ce am văzut descinderile la vamă, nu îmi este totuna. Am analizat repede situaţia şi am zis: "Bine că iasă şi nu intră". Colega mea a intrat la bănuieli. Aşa-s femeile... A deschis geamul şi a strigat după ei. "Mascaţii" au alergat nefiresc de tare pentru nişte poliţişti. Condiţia lor fizică ne-a lamurit: nu sunt de-ai noştri! Am intrat în camera de anchetă unde colegul nostru, Dan Ursachi, îşi face temele. În schimbul de noapte învaţă să scrie şi să citească. Provine dintr-o comunitate defavorizată şi a intrat în poliţie cu mari eforturi, pe locurile rezervate...
Am coborât amândoi şi l-am trezit şi pe colegul de la poartă care se odihneşte între orele 1 şi 5. Am chemat jandarmii, ne-am înghesuit în maşina lor şi am pornit în căutarea spărgătorilor. Am intrat din greşeală peste o familie amărâtă care face parte dintr-o minoritate protejată: mafia imobiliară. Mai exact, am intrat peste familia Cârpaci. Ne-au pus în genunchi să ne cerem scuze. Ţinând cont că erau şi copii de faţă, am executat imediat, nu am vrut să le dăm un exemplu prost de indisciplină. Ne-au şi orientat spre făptuitorii jafului, un cuplu de bătrâni de pe strada Loga care de mai mulţi ani ne încetinesc munca asaltându-ne cu tot felul de reclamaţii referitoare la inofensiva mafie imobiliară. Le-am spart uşa şi i-am bătut de i-am căpiat, dar se pare că au reuşit deja să ascundă toate dovezile. O parte dintre ele bănuim că le-au ars, deoarece se vedea foc în sobă. Cum naiba să ardă focul dacă familia Cârpaci nu te lasă să treci cu lemne pe holul comun? Semne de întrebare legitime, domnul meu!!!
Acum suntem pe urmele unei găşti care s-a aliat cu aceşti bătrâni reclamagii. O poză din dosar a apărut pe unul dintre saiturile lor. Dacă ăştia cred că pot tulbura liniştea unei minorităţi, protejată de poliţie, le transmitem că se înşeală amarnic."

L-am recunoscut în imaginea publicată de saitul lupta-ns.info, extrasă dintr-un  dosar sustras de la secţia 1, pe însuşi primarul Ciuhandu. Contactat telefonic, acesta a avut bunăvoinţa să lămurească situaţia în care a fost surprins de aparatul foto. "Eram în trecere, îngândurat şi oripilat de marşul contra mafiei imobiliare care avea loc a doua zi. Un membru respectabil al mafiei imobiliare m-a chemat în casă şi mi-a spus oful. Ghiţă, io mor înaintea moşilor de la apartamentul 2. Mor Ghiţă şi mor de inimă rea cu gândul că nu am pus aripa pe casa lor. Tu ştii ce turnuleţe puneam pe casă?! Ştii! Şi mă laşi să mă mor fără să faci nimic? Fă un fals să îi dăm afară, fă ceva că mor!!!! - mi-a spus cu glas tremurat prietenul meu. Ştiam că la ei e obiceiul să îţi laşi excrementele la uşa vecinului. Nu am putut să fac asta. Am fost deja pe malul Begheiului. Am scos din buzunar un spray şi mi-am scris cele mai curate sentimente de sprijin pentru situaţia disperată a domnului Cireşel. Am convingerea că acel mesaj a reuşit în avans să şteargă ruşinea de a doua zi când un grup de extremişti în negru au cerut arestarea lui şi eradicarea mafiei imobiliare, o componentă a identităţii locale şi a toleranţei de care am dat dovadă în toate mandatele mele ca primar şi pe care am susţinut-o cu întreg stafful meu de la primărie. Ei bine, cred cu sinceritate că mesajul meu ne-a ajutat decisiv să ne păstrăm statutul de oraş european şi toate cele 5 stele pe care i le-am dat".

Material scris pentru Lupta-NS.org de reporteri care, din modestie, s-au semnat "2Studenţi de la medicină"

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

4 comentarii:

WladekGhiaurul spunea...

Foarte taaaaaaaaaarrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)))))))))))))) am ras cu lacrimi :))))))))))))))))))))))))

Anonim spunea...

Super tare :)) Si imaginea si textul sunt tari rau de tot. Bravooo!!!

RiFle spunea...

Ba, sunteti nebuni, ce tare e imaginea :))))))

Anonim spunea...

Unde e imaginea??? O stiu si era GENIALA! Poate reusiti sa o puneti la loc.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”