Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 1 decembrie 2011

Preşedintele polonez Bronislaw Komorowski vrea să interzică măştile la demonstraţii. Organizaţiile naţionaliste poloneze au refuzat să colaboreze cu organele de represiune pentru identificarea participanţilor la marşurile naţionaliste!

Preşedintele Bronislaw Komorowski a declarat, referindu-se la amendamentele Parlamentului privind proiectul care ar intenţiona să prevină "tulburările publice", că doreşte interzicerea purtării oricărui tip de mască şi a obturării feţei în orice fel în timpul demonstraţiei. 
poland  independence day   IMG_7091
După ce s-a lovit de refuzul categoric al tuturor organizaţiilor patriotice şi naţionaliste poloneze de a le impune participanţilor la marşurile pe care le organizează să nu mai poarte cagule şi măşti care le ascund chipurile (cu alte cuvinte a colabora cu organele de represiune), preşedintele Bronislaw Komorowski a declarat că va susţine o lege care să interzică purtarea de măşti la manifestaţiile publice.

Modificările propuse ar da guvernelor locale mai multă flexibilitate în refuzul de înregistrare a demonstraţiei care ar putea "ameninţa ordinea publică".
Presedintele i-a acuzat pe participanţii la "Marşul Independenţei" de utilizarea lozincilor patriotice ca o armă pentru a-şi ataca inamicii.

poland  independence day   IMG_7074 rechts nationalisten
Noul proiect are scopul de a "spori responsabilitatea organizatorilor de demonstraţii pentru orice încăierare". În conformitate cu propunerea preşedintelui, pedeapsa va fi acordată nu numai pentru mascarea feţei, dar şi pentru posesie de "materiale periculoase" în timpul unei demonstraţii, unde sunt încadrate şi elementele pirotehnice (de exemplu, rachete de semnalizare), care sunt adesea parte dintr-o demonstraţie patriotică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”