Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 decembrie 2011

Senatul a introdus obligativitatea intonării imnului naţional în şcoli, în fiecare zi de luni!

Senatorii au decis modificarea legii 75/1994, iar intonarea imnului naţional devine obligatorie, în fiecare zi de luni, în toate sălile de clasă. Propunerea a trecut cu o majoritate de 56 de voturi pentru, 37 împotrivă şi o abţinere.

Pe lângă intonarea imnului, în fiecare sală de clasă din instituţiile de învăţământ, deasupra tablei de scris vor fi arborate drapelul naţional şi stema României.
Deputatul Maria Stavrositu a depus, în luna septembrie, la Camera Deputatilor o initiaţivă legislativă prin care se propune ca imnul naţional să fie intonat obligatoriu în sălile de clasă din învaţământul primar şi gimnazial.

Stavrositu susţinea în expunerea de motive că "prezenta propunere legislativă creează cadrul legal necesar conştientizării de către elevi a importanţei simbolurilor naţionale în afirmarea identităţii ţării noastre prin expunerea şi folosirea acestora în mod continuu într-un cadrul instituţional".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”