Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 31 ianuarie 2012

Buciumul: Ce n-au vrut televiziunile să ştiţi despre mitingul pentru Roşia Montană din Bucureşti

Televiziunile şi o mare parte a presei, toate stipendiate de controversata companie Roşia Montană Gold Corporation, au boicotat manifestaţie de sambătă 28 ianuarie a.c., din Piaţa Constituţiei.

Oganizată de Asociaţia Alburnus Maior, al cărei preşedinte, roşianul Eugen David a luat cuvântul în piaţă, şi respectiv de Cartelul sindical Alfa, manifestaţia a reunit cca 500 de persoane, în marea lor majoritate tineri, la care s-au adăugat o consistentă delegaţie a localnicilor din Roşia care se opun proiectului minier care, în cazul realizării, s-ar olda cu distrugerea a zeci de mii de hectare de pădure, ştergerea de pe faţa pământului a 4 munţi, distrugerea celor mai importante vestigii daco-romane ale României, distrugerea a 4 sate, cu bisericile şi cimitirele lor, srămutarea unor comunităţi umane întregi, plus un dezastru ecologic cauzat de poluarea cu cianuri a aerului şi apelor freatice.

După ce au luat cuvântul reprezentanţi ai ONG-urilor implicate în rezistenţa împotriva distructivului proiect minier, au vorbit reprezentanţii localităţii Roşia Montană, care au cerut ministrului Laszlo Borbely să nu emită avizele de mediu pentru această investiţie.

La manifestaţie a participat şi o delegaţie de militanţi ai Fundaţiei “Ion Gavrilă Ogoranu” din Bucureşti şi Braşov.

Întreaga masă de oameni s-a deplasat ulterior în Piaţa Universităţii, unde s-au alăturat protestatarilor de aici.
Primirea le-a fost făcută roşienilor de militanţii Fundaţiei Ogoranu care au asigurat dinamica protestului. Academicianul prof. dr. Ovidiu Bojor, la vârsta de 87 de ani, a venit în Piaţă, în ciuda gerului, luînd cuvântul, criticînd de pe poziţia specialistului proiectul minier şi invocând spiritul lui Avram Iancu, protectorul Munţilor Apuseni.

Seara, cei din Roşia Montană au fost din nou prezenţi în Piaţa Universităţii, unde au avut loc admirabile gesturi de solidaritate românească.

Florin Dobrescu
Fundaţia “Ion Gavrilă Ogoranu”
Sursa: buciumul.ro unde găsiți mai multe imagini

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”