Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 13 ianuarie 2012

Eroii nu se uită! Moţa şi Marin vor fi comemoraţi sâmbătă la Bucureşti de Partidul Pentru Patrie

La 75 de ani de la moartea lor, ca voluntari în armata naţionalistă a generalului Franco, liderii legionari Ionel Moţa şi Vasile Marin vor fi omagiaţi sâmbătă, 14 ianuarie 2o11, la biserica Sf. Ilie Gorgani din Bucureşti, str. Silfidelor nr. 5, începînd cu orele 1o,oo, printr-o slujbă tradiţională de pomenire, anunţă Partidul “Pentru Patrie” – “Totul pentru Ţară”, formaţiune care se revendică drept continuatoarea directă a Mişcării Legionare în România.

Moţa şi Marin au căzut eroic, la 13 ianuarie 1937, la Majadahonda, lângă Madrid, în cadrul acţiunii de respingere a unui amplu asalt blindat al armatei comuniste asupra capitalei spaniole asediate.

Cei doi comandanţi legionari făceau parte dintr-o echipă de 7 voluntari români, înrolaţi în armata franchistă pentru a lupta împotriva instaurării unui regim comunist în Spania, fapt ce ar fi echivalat cu crearea cap de pod sovietic în extremitatea vestică a Europei.

Dumnezeu să răsplătească jertfa lor!

1 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Cinste lor!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”