Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 ianuarie 2012

Teste ADN: Napoleon nu avea origini arabe, era caucazian!

Noi analize ADN arată că originile împăratului Napoleon I erau caucaziene şi nu arabe, cum se credea până acum, potrivit cercetărilor efectuate de profesorul Gérard Lucotte.

Pornind de la mai multe fire de păr din perciunii lui Napoleon, Gérard Lucotte a putut izola profilul cromozomului Y al lui Napoleon, informează Le Figaro. Este vorba de harta genetică masculină a împăratului Bonaparte, născut în Corsica şi despre care se credea că ar fi putut avea origini arabe deoarece se cunoştea o legătură familială cu mercenarul din secolul al XV-lea numit “Il Moro di Sarzana”, originar dintr-un oraş mediteranean, transmite Moldpres.

Informaţiile istorice i-au făcut pe experţi să creadă că “strămoşii arabi ai lui Napoleon ar fi sosit în Europa în timpul expansiunii Islamului sau prin intermediul comerţului de mărfuri cu Italia”, potrivit Le Figaro.

Totuşi, geneticianul Lucotte a demontat această teorie, comparând fire de păr din perciunii împăratului cu material genetic al lui Charles Napoleon, descendent din partea lui Jérôme Bonaparte, fratele lui Napoleon. Gérard Lucotte asigură că s-a putut determina haplogrupul cu mult mai mare precizie: “Napoleon nu era arab, ci caucazian“.

Deşi rezultatele au fost publicate, comunitatea ştiinţifică nu le consideră valabile până ce un al doilea laborator va efectua aceeaşi analiză.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”