Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 27 februarie 2012

Diplomat olandez: Locuitorii din Balcani nu sunt europeni

Un fost diplomat si ziarist olandez afirma ca est-europenii, majoritatea dintre ei locuitori ai regiunii balcanice, nu au contribuit cu nimic la cultura europeana, transmite Novinite. Agentia de presa bulgara citeaza un material scris de Robert van Lanschot pentru cotidianul Handelsblatt.

Potrivit publicatiei "24 Chasa", Lanschot a luat parte la misiuni in Bosnia, Kosovo, Irak si Eritreea.

In deschiderea materialului sau, fostul diplomat olandez citeaza un prieten de-al sau, din Congo, care locuieste in Bruxelles: "Oameni din Balcani in Belgia? Acestia nu sunt albi!".

"Daca chiar si africanii vad ce diferenta cultura majora separa vestul si estul Europei, ce sa zicem de restul", afirma van Lanschot.

Pentru a-si ilustra punctul de vedere, ziaristul olandez afirma ca Europa incepe de la mijlocul Podului Vechi de peste raul Neretva, in Mostar (Bosnia-Hertegovina).

El sustine ca turistii rasufla usurati si ca pot "sa se simta inapoi in Europa" odata ce intra in zona croata din orasul bosniac.

Potrivit spuselor sale, Kosovo, Macedonia, Albania, Moldova si Muntenegru, o mare parte din Serbia, precum si regiuni din Bosnia, Bulgaria si Grecia nu sunt de acord cu "ideea de Europa".

Lanschot afirma ca locuitorii din aceasta zona apartin mai degraba unui grup cultural ce este mult mai apropiat de Turcia.

In opinia sa, orasele din Kosovo arata mai degraba ca localitati din Irak, nu din Uniunea Europeana.

"Nimeni din Balcani nu stie ce e un costum Chanel, nu cunoaste arta culinara a lui Bokus, nu stie de Pippi Longstocking, gradinile englezesti, eseurile lui Montaigne, jucariile Lego", a scris Lanschot.

Van Lanschot cere stoparea expansiunii UE, afirmand ca tarile mentionate de el "n-au nimic in comun cu Europa".

5 comentarii:

Anonim spunea...

idiotu' asta e francmason si il inteleg de ce are inteligenta limitata...vor ca oamenii sa fie ca nijte roboti,sa munceasca,sa produca bani,sa plateasca taxe,sa faca familii,sa le fie citite e-mailurile,ascultate telefoanele,camere video peste tot-controlul absolut...deasta ,,est-europeanii nu au contribuit cu nimic'' arzalar focu' da satanist

Anti Masonerie spunea...

Cine mortii lui o facut Kosovo sa semene cu Iraku? Nu Uniunea pizdii cu jidanii americani?
Nu! Mi se pare mie! Sunt paranoic!

Sovata spunea...

Dar Moldova e în Balcani? Cu cine a facut istorie curistul asta?

Abaris spunea...

Pai daca e prieten cu congolezii de ce ar fi frate cu Moldovenii? Daca e mai deschis la imigratia de canibali si violatori din congo decat la acceptarea europenitatii unor popoare Europene?

Le e teama de o opozitie marita in cadrul uniunii la agenda lor proafricana si anti-Europeana. O si spune: "prietenul lui din congo" a spus ca "astia nu sunt albi". Adica congolezul e posibil mai "alb" decat est-europenii. E un dobitoc patentat individul.

PrintulTrac spunea...

Ce ipocrit... , leaganul civilizatiei europene a fost in balcani, renasterea din care Montaigne face parte a fost declansata de oamenii de cultura ai Constantinopolului refugiati dupa caderea Imperiului Bizantin, cultura europeana a pornit dintr-un Chanel? sau de la Thales din Milet ,Socrate ,Platon ,Aristotel titani ce au conturat mentalitatea Europeana punand totodata bazele ideii de frumos , parca au uitat de Dialogurile lui Platon.Barbari ai pseudocivilizatiei actuale... se mai mira de ce se prabuseste aceasta UNIUNE ce numai a europenilor nu este...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”