Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 19 februarie 2012

Peste 1.000 de naționaliști bulgari au participat la marșul anual în memoria lui Hristo Lukov


Peste 1.000 de naționaliști bulgari au participat sâmbătă, 18 februarie 2012, la Sofia, la un marș în memoria generalului Hristo Lukov, asasinat de comuniști în anul 1943. Marșul a fost organizat de Uniunea Națională Bulgară. Participanții au strigat lozinci anticomuniste și au purtat benere cu chipurile eroilor bulgari Hristo Lukov și Vasil Levski (simbol al luptei anti-otomane a poporului bulgar).
În ciuda zarvei făcute de diverse organizații „antifasciste” și „antidiscriminare” care pretindeau interzicerea marșului și suprimare libertății de expresie pentru naționaliști, evenimentul s-a desfășurat fără incidente.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”