Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 28 aprilie 2012

„Garda de Fier” în alegerile prezidențiale din Franța

„Scandal” înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, stârnit de un deputat cu origini române, Lionnel Luca.

Lionnel Luca, un deputat francez de dreapta care are origini române, a generat o polemică în timpul unei reuniuni în sprijinul campaniei prezidenţiale a lui Nicolas Sarkozy, insultându-i pe rivalul său, Francois Hollande, şi pe partenera sa, Valerie Trierweiler, pe care a numit-o "rottweiler".

Membru al partidului prezidenţial UMP, deputatul a participat marţi seara la o reuniune publică de susţinere a lui Sarkozy, la Saint-Laurent-du-Var, în apropiere de Nisa, în care a vorbit în stilul său caracteristic despre mulţi dintre candidaţii la prezidenţiale, informează Le Figaro, în ediţia electronică. Adesea critic la adresa preşedintelui în exerciţiu, el a ţinut pentru început să-şi afirme sprijinul pentru Sarkozy.

Ulterior, deputatul, obişnuit să facă declaraţii şocante şi în Adunarea Naţională, l-a insultat pe contracandidatul socialist al lui Sarkozy, Francois Hollande, dar şi pe partenera acestuia, jurnalista Valerie Trierweiler. "Hollande a găsit o femeie, Valerie Rottweiler. Şi acest lucru nu este ceva simpatic pentru câine", a declarat Luca.

Parlamentarul a confirmat apoi pentru AFP că aceste afirmaţii îi aparţin şi le-a calificat drept "foarte amuzante". "Şi este adevărat, câinele rottweiler nu cere nimic nimănui, în timp ce ea...", a adăugat acesta.

Echipa de campanie a lui Hollande a denunţat "injuriile abjecte" ale lui Lionnel Luca şi i-a cerut lui Nicolas Sarkozy să le condamne. Francois Hollande însuşi a calificat aceste afirmaţii drept "nedemne".

Purtătoarea de cuvânt a lui Sarkozy, Nathalie Kosciusko-Morizet, a condamnat joi seara afirmaţiile lui Luca, apreciind că "misoginismul şi insultele nu pot ţine locul unei argumentaţii politice". Şi Sarkozy a condamnat declaraţiile, în timpul unei emisiuni la postul France 2. "Îmi pare rău dacă a fost rănită", a afirmat preşedintele-candidat, adăugând că ar "detesta să i se întâmple acelaşi lucru Carlei", soţia sa.

Potrivit blogului ziarului online mediapart.fr, Lionnel Luca stăpâneşte cu abilitate limbajul codat care se regăseşte în special la Frontul Naţional. El a calificat chiar grupul său Dreapta Populară drept "garda de fier a sarkozysmului". Această denumire este o referire la "Garda de Fier" din România, ţară în care Lionnel Luca are origini, precizează mediapart.fr.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”