Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 aprilie 2012

SUA: Muzeul Rasist Memorabilia, creat de un negru, stârnește puțină indignare și mult amuzament (foto)

Muzeul Rasist Memorabilia din Michigan, Statele Unite, a provocat „reactii negative” printre vizitatorii sai, din cauza exponatelor considerate „ofensatoare” pentru negri.

Obiecte din incinta muzeului includ o replica in marime naturala a unui copac de linsat, precum si portrete ale unor negri, care ii infatiseaza lenesi, cersetori, violenti, agresivi sau decapitati.

Negresele sunt prezentate drept femei extrem de sexuale, care nu erau imbracate cu nimic altceva in afara de niste baticuri.

David Pilgrim, creatorul si fondatorul Muzeului Rasist Memorabilia, care este si el neagru, a declarat ca nu considera ca ar trebui sa isi ceara scuze pentru exponate. Pana la urma, spune el, scopul galeriei de 1.3 milioane de dolari este sa ii faca pe oameni sa gandeasca mai in profunzime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”