Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 25 mai 2012

Basarabia: Pedofilii vor fi castrați chimic

Legea privind castrarea chimică a pedofililor, iniţiativă care aparţine Partidului Liberal, a fost votată din nou. Asta chiar dacă la sfârşitul lunii aprilie preşedintele Nicolae Timofti a refuzat să o promulge.

„Am examinat atent recomandările preşedintelui. Se sugera reexaminarea proiectului de lege. Nu am găsit şi recomandări de modificări concrete", a explicat preşedintele Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Victor Popa. Liberalul a mai declarat în plenul Parlamentului că documentul nu a suferit nicio modificare.

Deputaţii au votat în unanimitate proiectul, care a fost aprobat cu 56 de voturi pro şi zero contra.

„Am votat legea pentru a păstra echilibrul în interiorul alianţei. Nu am fost bucuros să o votez, dar am făcut acest lucru în numele viitoarei conlucrări. Când activezi în cadrul unei coaliţii, nu întotdeauna eşti pus în situaţia de a vota ceea ce îţi place", a comentat democratul Dumitru Diacov.

Şeful statului a refuzat să promulge legea pentru că aceasta ar veni în contradicţie cu Convenția pentru apărarea drepturilor omului şi cu Constituţia Republicii Moldova, care interzic tortura și relele tratamente.

Castrarea chimică constă în administrarea unui medicament special, tratament care are ca finalitate inhibarea dorinţelor sexuale. Legea prevede castrarea obligatorie a persoanelor care au violat copii până la 14 ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”