Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 mai 2012

Convorbire cu Dan Berinde, candidatul Partidului "Totul pentru Ţară" la Consiliul Local Timişoara

- Salut, Dan. Noi te cunoaştem, dar te rugăm pentru cititori să ne spui câte ceva despre tine.

- Salut. M-am născut în Timişoara, am 28 de ani, am absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” şi apoi „Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii” din cadrul Universităţii „Politehnica” din Timişoara. În tot acest timp am trăit în Timişoara iar în momentul de faţă profesez ingineria, lucrând în proiectare.

- Din câte ştim, eşti şi un practicant al sportului. Ne poţi da mai multe detalii despre această pasiune?

- Pasiunea pentru sport o am de mic copil, urmărind încă de atunci întrecerile sportive. Primul meu contact serios cu sportul l-am avut în liceu, când m-am dus să practic canotajul în cadrul CSS1 Timişoara. Nu am realizat performanţe notabile, dar acea perioadă pot spune că mi-a format spiritul combativ, dorinţa de autodepăşire şi de atingere a performanţei. Mi-am dat seama că nimic nu este imposibil, iar acest lucru m-a ajutat şi în viaţă în momentele grele. După această perioadă am fost un client fidel al sălilor de forţă, simţindu-mă în largul meu în acest mediu, dar din nefericire nu am avut o activitate continuă din diverse motive. De aproximativ un an mi-am planificat să duc această activitate la un alt nivel, începând să efectuez antrenamente specifice powerliftingului. Powerliftingul este un sport de forţă foarte important şi reprezentativ, dar care este mai puţin cunoscut publicului larg. Pot spune că acesta se pliază foarte bine pe caracterul meu, fiind un sport în care totul se clădeşte în timp şi cu răbdare.
Spre deosebire de alte sporturi gen „fotbal”, vârsta nu este o piedică în cadrul performanţei, ci din contră, forma maximă este de obicei atinsă abia după vârsta 35 de ani. Este o investiţie de lungă durată, dar cu satisfacţii mari de ordin sportiv. Progresele obţinute în această perioadă îmi dau speranţe de a-l putea practica la nivel de performanţă. Nu mi-a plăcut niciodată mediocritatea şi orice lucru pe care l-am făcut mi-am dorit să fie făcut temeinic şi cu seriozitate.

- Ce te-a determinat să intri în această luptă electorală, anunţându-ţi candidatura la funcţia de consilier în cadrul consiliului local Timişoara, şi implicit în viaţa politică?

- După cum bine ştiţi, după cei 45 de ani de îndoctrinare comunistă, speranţele venite odată cu revoluţia începută la Timişoara în anul 1989 au fost foarte mari. Din nefericire aceste speranţe au fost deşarte. Puterea a fost preluată şi menţinută în toţi aceşti ani de grupuri de interese antinaţionale, de găşti mafiote, care s-au rotit între ele oferindu-le oamenilor iluzia unei libertăţi de a alege. Omul de rând a răbdat şi a înghiţit în tot acest timp multe umilinţe, acestea fiind vizibile începând cu planul local. Prea puţini oameni sunt mulţumiţi de situaţia socială, dar în acelaşi timp lumea aşteaptă ca totul să vină de sus, iar acolo sus la putere se află exact acei oameni care i-au umilit în tot acest timp. Mi-am dat seama că o schimbare adevărată trebuie să înceapă printr-o implicare totală începând de la nivelul de individ. Sunt sătul ca alţii să decidă în locul meu şi de aceea m-am decis să mă implic în viaţa politică. Trăind în Timişoara, problemele de administraţie defectuoasă a oraşului le-am simţit pe propria piele. Pentru a-mi putea prezenta ideile şi proiectele, am decis să candidez la funcţia de consilier în cadrul consiliului local Timişoara. Deoarece existenţa mi-a fost animată dintotdeauna de sentimentele de dragoste faţă de neam şi ţară, voi candida susţinut de către „Naţionaliştii Autonomi Timişoara”, cărora le mulţumesc pe această cale. Numele meu se află pe lista singurului partid naţionalist autentic, partid cu adevărat istoric, reînfiinţat de foşti luptători din cadrul rezistenţei naţionale anti-comuniste: „Partidul Totul pentru Ţară”. Le mulţumesc camarazilor pentru încrederea oferită.

- Care sunt obiectivele şi proiectele pe care doreşti să le îndeplineşti în calitate de consilier local?

- De la început vreau să spun că nu am promisiuni electorale de făcut. Am însă obiective pe care aş dori să le ating. 
Primul lucru la care ne gândim când vine de administrarea defectuoasă a oraşului sunt sutele de mii de euro cheltuite zilnic. Pentru a asigura un proces mai transparent al modului în care sunt cheltuiţi aceşti bani publici este necesară implementarea unui sistem informatic, prin care fiecare ban cheltuit să poată fi urmărit, astfel putând fi eliminate suspiciunile şi posibilitatea ca aceşti bani să dispară. Starea deplorabilă în care se află oraşul nostru sunt convins că este cauzată de corupţie. Trebuie să eradicăm corupţia şi să readucem supremaţia cinstei.
O altă problemă o reprezintă licitaţiile pentru lucrări publice, mai mereu câştigate de către firme clientelare care îşi maximizează profitul executând lucrări de calitate îndoielnică, încadrarea în timp fiind de asemenea problematică. O soluţie o reprezintă înfiinţarea unei companii de construcţii a primăriei, care să nu urmărească obţinerea de profit, iar cheltuielile acesteia să fie strict pe materiale, manoperă şi echipamentul necesar.
Un alt proiect necesar îl reprezintă locuinţele sociale…
Şi nu în ultimul rând, pentru că tot am insistat pe latura sportivă, doresc ca prin activitatea mea în calitate de consilier local să încurajez prin toate mijloacele posibile practicarea sportului la toate nivelurile. Din ceea ce vedem, baza de selecţie este foarte redusă, pentru că prea puţini elevi sunt recrutaţi în vederea practicării sportului. De exemplu, în toţi cei 12 ani în care am fost elev, nu a venit la şcoală absolut nimeni în scopul de a recruta elevi pentru practicarea unui sport. Este nevoie de o dezvoltare de baze sportive şi de o campanii serioase efectuate în toate şcolile timişorene. Doresc să elimin de asemenea stereotipul conform căruia performanţa intelectuală nu este compatibilă cu performanţa sportivă. Apoi deşi sunt şi eu suporter de fotbal şi apreciez acest sport ca fenomen social, doresc să arăt tineretului că mai există şi altceva în afară de acest sport. Să susţinem şi alte sporturi unde există posibilităţi mult mai mari de a obţine performanţă cu resurse mult mai puţine.

- Mulţumim pentru interviul acordat şi îţi urăm mult succes! Ce ne mai poţi spune în încheiere?

- Şi eu vă mulţumesc pentru susţinere. În încheiere nu pot decât să vă recomand să votaţi candidaţii „Partidului Totul pentru Ţară” la Consiliul Local Timişoara. Voi avea onoarea de a candida alături de domnul Vladimir Voiasciuc, pe care îl cunoaşteţi foarte bine în calitate de luptător admirabil, pe forţe proprii, împotriva mafiei imobiliare care a acaparat zona centrală a oraşului Timişoara. Sloganul nostru electoral este mai mult un crez de viaţă: „Nimic pentru noi, totul pentru Timişoara!”.

3 comentarii:

STR8EDGE spunea...

Bravo, Dan! Felicitări pentru curaj și inițiativă. Cred că sloganul care ți se potrivește este ”cinste și sport!” :)

Mult succes!!!

Darius spunea...

Succes! Sper sa castige un loc in consiliu. Merita.

Titus Berinde spunea...

A lupta pentru adevar si dreptate, presupune nu numai o anumita fidelitate in cautarea si aflarea lor,dar si un comportament de autoimplicare al cetateanului responsabil, in realizarea cu adevarat a dreptatii sociale. Din pacate sunt multi romani nepasatori,inca nehotarati sa=si asigure viitorul lor,si sa=si asume conditia de cetateni responsabili care sa protesteze hotarat si cu vointa darza impotriva revenirii metodelor securisto=comuniste si ale abuzurilor,mai vechi si mai noi,din viata publica a Romaniei post=comuniste."Daca va pasa, iesiti din casa!" Sa luam atitudne fata de orice incalcare a drepturilor noastre cetatenesti si sa ne luptam pentru "redobandirea identitatii si demnitatii in devenirea Natiunii noastre"!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”