Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 17 mai 2012

Westminster cere măsuri contra cerşetorilor „români” din Park Lane. Tabăra ţiganilor se află în faţa hotelurilor unde vor fi cazaţi membrii Comitetului Olimpic

Marea Britanie riscă să se facă de râs cu ocazia Jocurilor Olimpice din cauza taberei pe care cerşetori țigani din România au instalat-o pe unul dintre cele mai importante drumuri din centrul Londrei, a fost avertizat miercuri ministrul de Externe William Hague.

Consiliul Local din Westminster i-a scris ministrului pentru a-l îndemna să ia măsuri cu privire la cei aproximativ 50 de imigranţi țigani care şi-au instalat tabăra în rezervaţia centrală Mayfair din Park Lane. Ei au transformat zona într-un "dezastru", dormind pe bănci şi utilizând pasajele subterane ca toalete, potrivit Daily Express în ediţia electronică.

Oficialii se tem că această "tabără murdară" va fi primul lucru pe care îl vor vedea la Londra demnitarii străini care vor fi cazaţi în hotelurile exclusiviste din Park Lane, la ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice (JO), peste două luni.

"Această situaţie care se agravează are implicaţii majore pentru Jocurile Olimpice şi reputaţia Marii Britanii", îi scrie o consilieră, Nickie Aiken, lui William Hague. "Eu cred că este critic de important să abordăm cauzele problemei", adaugă ea.

Aiken, membră a Cabinetului pentru Copii şi Tineri din cadrul Consiliului din partea Partidului Conservator, mai scrie că "aceşti oameni merg în alte zone să cerşească, ziua, şi se întorc noaptea să doarmă în pasaje subterane".

"Acele pasaje au fost folosite ca toalete. Este vulgar. Londra a muncit din greu să fie pregătită pentru JO", continuă ea, precizând că membrii "Comitetului Olimpic vor sta chiar peste drum, în hoteluri din Park Lane şi vor fi întâmpinaţi de aceste lururi".

"Nu avem puterea să facem cine ştie ce, pentru că sunt cetăţeni UE şi au dreptul să fie aici, dar trebuie să facem ceea ce putem", subliniază ea în scrisoare. Aiken adaugă că „cerşetorii români” reprezintă doar ultimul dintre grupurile care le provoacă îngrijorare oficialilor britanici, din cauză că deranjează turiştii şi cumpărărtorii. Se crede că aceşti „români” au fost aduşi în Marea Britanie cu promisiuni înşelătoare că vor găsi locuri de muncă şi cazare. Dar după ce au plătit pentru aceasta unor grupări infracţionale, sunt abandonaţi pe străzi.

Consiliul a organizat o întâlnire pe 24 aprilie, pentru a discuta problema cerşetorilor cu Ministerul britanic de Externe, Ambasada României şi UK Border Agency. Însă, în pofida eforturilor poliţiei de a-i evacua, aceştia s-au întors peste câteva ore. Oficialii au repatriat, deja, 18 cetățeni români de etnie țigănească.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”