Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 9 iunie 2012

Asociaţia Demnitatea Naţională colectează cărți pentru copiii români din Coștei (Serbia)

Asociația Demnitatea Națională organizează o colectă de carte în limba română pentru copiii de la școala românească din Coștei, Serbia. Cei ce doresc să contribuie cu donații de carte ne pot contacta la adresa de e-mail: adn.romania@yahoo.com
tion.ro: Asociatia Demnitatea Nationala colecteaza carti pentru copiii romani din Serbia

Scris de M.S. - Asociația Demnitatea Națională organizează o colectă de carte în limba română pentru copiii de la școala românească din Coștei, Serbia. Cei ce doresc să contribuie cu donații de carte sunt rugați să contacteze organizația pentru ca un reprezentant să vină să ridice volumele donate.
Organizaţia poate fi contactată la adresa de e-mail: adn.romania@yahoo.com. La școala din Coșteiul sârbesc copiii învață limba română, însă nu au suficiente cărți în această limbă. ”Strângem cărțile pentru că vrem să îi ajutăm pe acești copii să vorbească limba strămoșilor lor, să își conserve și afirme cu demnitate identitatea națională. Statul român nu se îngrijește de ei, deși are o datorie morală: facem parte din aceeași familie și e firesc să îi ajutăm să se dezvolte cultural în interiorul națiunii române. Am ales Coșteiul pentru că acolo avem contacte cu frați români de o calitate excepțională, inteligenți și foarte mândri de identitatea lor românească. Un coșteian, Alexandru Bălan este nelipsit de la manifestările cultural-identitare românești de oriunde din Serbia, dar și de la nord. Participă an de an la sărbătoarea Marii Uniri de la Alba Iulia. Mereu cu tricolorul după el, oriunde se duce”, a declarat Mihnea Jurac, vicepreședintele Asociației Demnitatea Națională (ADN). În localitatea sârbească Coștei, în apropierea de Vârșeț, s-a născut Avram Imbroane (1880-1938), teolog, om politic bănăţean, luptător pentru unirea Banatului şi Ardealului cu România, deputat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”