Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 iulie 2012

ITALIA TOTALITARĂ: Guvernul anunță CENZURAREA paginilor de internet etichetate ca fiind „antisemite”

Guvernul italian intenţionează să introducă noi măsuri de combaterea "anti-semitismului" pe Internet. La întâlnirea de luni cu liderii comunităţii evreieşti, în cea mai mare sinagoga din Roma, ministrul pentru Integrare, Andrea Riccardi, a declarat că el cooperează cu ministrul Afacerilor Interne şi ministrul justiţiei pentru a da „un răspuns clar celor care difuzează ură prin intermediul internetului.”

Riccardi a declarat deschis că a planificat să introducă măsuri care ar putea permite poliţiei să blocheze site-urile considerate rasiste şi să vizeze, de asemenea, monitorizarea vizitatorilor regulați ai „acestor pagini de  internet ruşinosoase”.

„Creşterea numărului de site-uri cu continut rasist, xenofob şi antisemit, a spus el, cere guvernului să actualizeze măsurile aflate în vigoare.”

Ricardi s-a folosit de incidentul de la Toulouse, când un musulman a ucis trei persoane la o școală evreiască, dându-l ca exemplu pentru a-și justifica măsurile totalitare care amintesc de lagărul comunist, deși incidentul nu are legătură cu Italia și nici cu internetul.

În aceeaşi şedinţă, liderul comunităţii evreieşti din Roma, Riccardo Pacifici, a solicitat Parlamentului să ia măsuri pentru a introduce o lege care interzice „negarea holocaustului”, manifestare ce se regăsește la istoricii „negaționiști” care cercetează independent acest aspect istoric.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”