Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 iulie 2012

“Unire! Basarabia este pământ românesc!” Sunt îndemnurile primului marș unionist în Cahul. Rusofonii au încercat să perturbe marșul (FOTO)

Peste 200 de persoane au participat in Cahul la “Marsul pentru Unire” organizat de Consiliul Unirii cu participarea Platformei Civice “Acţiunea 2012”. Este primul mars unionist organizat la Cahul, oras in mare parte controlat de comunistii prorusi, transmite Romanian Global News.

Marşul Unirii nu a fost lipsit de incidente. La monumentul Voievodului Ioan Vodă, punctul final al Marşului Unirii, rusofonii apartinand “Patrioţilor Moldovei” si “Ligii tineretului rus”, organizatii extremiste finantate de Ambasada Rusiei la Chisinau, au aruncat cu pietre şi ouă în organizatorii manifestaţiei. Poliţia a intervenit şi a dispersat provocatorii.
În cadrul evenimentului, Platforma Civică “Acțiunea 2012”, urma să dea foc la „simboluri ale regimului care a despărțit frate de frate”. Însă, organizatorii au anunţat că simbolurile comuniste au fost confiscate de vameşii din R. Moldova.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a condamnat regimul totalitar comunist şi a interzis folosirea de către partidele politice a simbolurilor regimului comunist ( secera și ciocanul).

Imagini preluate de pe blogul lui Andrei Moraru, unde găsiți și alte imagini surprinse la Cahul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”