Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 25 august 2012

Die Welt: Premierul de 42 de ani ştie unde vrea să ajungă Moldova. În Rusia, aproape de Putin

Vizita istorică în Republica Moldova a cancelarului Germaniei Angela Merkel a suscitat ceva atenţie şi din partea mass-media germană. E adevărat că unele publicaţii ca de exemplu Handelsblatt (un soi de Financial Times în versiune germană) nu au scris măcar un rând despre Moldova şi vizita cancelarului.

În schimb Die Welt sau Der Spiegel au publicat câteva articole despre această vizită. Potrivit reporterului de la Spiegel deşi pentru Moldova această vizită este una istorică, mulţi experţi din Germania se întrebau pe cât de adecvată era aceasta "excursie" în condiţiile în care criza datoriilor din UE se extinde şi trebuie adoptate măsuri urgente, inclusiv de cancelarul german.

În opinia celor de la Die Welt "dacă guvernul german poate contribui la soluționarea unui conflict în zonă printr-o vizită la nivel înalt, atunci merita să se facă o astfel de o excursie". La fel dacă aceasta ar putea îmbunătăți viețile acestor oameni, "atunci merita o excursie".

Cei de la Die Welt constată că gazda, premierul Vlad Filat știe cât de important este ca Germania să deschidă ușile din Europa pentru mica republica. "Cu pregătire de avocat, care a trebuit să facă serviciul militar în armata sovietică şi cu experiență în sectorul privat, în vârstă de 42 de ani, acesta știe exact unde vrea să ajungă țara sa. În Rusia, aproape de Putin, oricum".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”