Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 6 august 2012

Peste 1.100 de imigranţi ilegali reţinuţi la Atena. Toți vor fi expediați spre țările de origine.

Poliţia elenă a reţinut peste 1.100 de imigranţi în cursul unei operaţiuni de anvergură desfăşurate duminică la Atena, indicând că, în total, în acest weekend a efectuat verificări ale actelor identitate în cazul a 5.000 de străini. Persoanele care nu au viză valabilă sau nu dispun de permis de muncă urmează să fie expulzate în ţările lor de origine, transmite BBC, citat de Agerpres.

Printre străinii reţinuţi se numără circa 200 de rezidenţi din Pakistan, după cum specifică luni presa greacă.
Grecia, care s-a confruntat cu un aflux de imigranţi din nordul Africii după conflictul din Libia, soldat cu răsturnarea de la putere a colonelului Muammar al-Gaddafi, se teme că actuala situaţie din Siria va conduce la un nou asalt al imigranţilor.

Peste 80% din imigranţii ilegali intră pe teritoriul Uniunii Europene prin Grecia, conform canalului media citat.

Pe fondul valurilor continue de imigranţi, guvernul de la Atena a făcut apel în mod repetat la partenerii din Uniunea Europeană cerând ajutor în rezolvarea problemei imigraţiei ilegale. Unele forţe politice elene îndeamnă executivul să înăsprească legislaţia privind imigraţia. Autorităţile au dispus anterior măsuri destinate întării pazei frontierei cu Turcia în nord-estul ţării, în eventualitatea unui aflux de imigranţi dinspre Siria.

„Operaţiunea poliţiei pentru depistarea imigranţilor clandestini va continua", precizează un comunicat al poliţiei.

Denumită „Xenios Zeus", operaţiunea a început joi cu participarea a 2.000 de poliţişti la Atena şi a altor 2.500 în provincia Evros (nord-est).

„Obiectivul constă în expulzarea imigranţilor clandestini spre ţările de origine şi transformarea oraşului Atena într-o adevărată metropolă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei elene.

1 comentarii:

web design spunea...

Acasa cu ei :) Grecia este prea saraca sa-i mai tina

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”