Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 31 august 2012

Țiganii Ghiocel şi Evanghelie şi-au construit temeliile caselor pe situl „Buridava romană”!

Controalele efectuate au scos la iveală că lucrările au fost executate fără să existe avizele necesare. Într-unul dintre cazuri, proprietarului i s-a cerut să obţină avizele de la Direcţia pentru Cultură, iar celălalt să demoleze temelia construcţiei.

Poliţia Locală - prin intermediul Biroului Disciplina în Construcţii - şi Serviciul Urbanism al Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea au efectuat controale, la cererea primarului municipiului, Emilian Frâncu, la două construcţii situate în vecinătatea sitului arheologic "Buridava romană" de la Stolniceni. Controalele au evidenţiat că temeliile celor două construcţii au fost efectuate fără ca proprietarii să aibă avizele necesare. 

„Astfel, în primul caz - cel al săpăturilor realizate în vederea turnării fundaţiei de către Ghiocel Elena, cu domiciliul în Ocnele Mari - s-a stabilit că aceste lucrări se execută fără Autorizaţie de Construire, dar că ele pot fi autorizate cu avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, situaţie în care s-a cerut intrarea cât mai urgentă în legalitate. În cel de-al doilea caz, unde lucrările au avansat până la stadiul de turnare a temeliei, proprietarului Avram Evanghelie Minovici din Râmnicu Vâlcea i se va da somaţie pentru desfiinţarea completă a construcţiei, întrucât ea este amplasată atât în aria de restricţie a situl arheologic, cât şi într-o zonă cu funcţiune de terenuri agricole. În cazul în care acesta nu se va conforma, municipalitatea va începe demersuri în instanţele de judecată pentru demolare, sesizând, totodată şi organele de cercetare penală", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea.
Elena Ghiocel trebuie să obţină aprobare de la Direcţia pentru Cultură pentru continuarea lucrărilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”