Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 26 septembrie 2012

Absurda corectitudine politică lovește din nou: Franţa interzice cuvintele „mama“ şi „tata“

Ministul francez al Justiţiei, Christiane Taubira, va prezenta spre aprobare Guvernului, la sfârşitul lunii vii­toare, proiectul de lege privind legalizarea căsătoriilor gay.

Mai mult, Franţa va scoate din documentele oficiale, mai ales din Codul civil, cuvintele „mama" şi „tata", pe care le va înlocui cu apelativul „părinţi", atât în cazul căsătoriilor homosexuale, cât şi în cele heterosexuale. „Căsătoria este o uniune între două persoane, de sex diferit sau de acelaşi sex", se arată în proiectul de lege al guvernului francez. Astfel, conform noii legi, referinţele la „mama" şi „tata" din Codul civil vor fi înlocuite pur şi simplu de cuvântul „părinţi". Legea va oferi, de asemenea, drepturi egale de adopţie în cazul cuplurilor homosexuale sau heterosexuale.

Controverse în societate 

În felul acesta, preşedintele francez François Hollande îşi mai onorează o promisiune din campania electorală, aceea de a legaliza căsatoriile între cuplurile de homosexuali. Iniţiativa a stârnit revolta catolicilor. „Familia este ameninţată", a declarat însuşi Papa Benedict al XVI-lea, în timpul unei întâlniri cu prelaţii catolici francezi. Reacţii controversate sunt şi în rândul clasei politice franceze. Unii aleşi locali au anunţat chiar că vor refuza să oficieze căsătorii homosexuale. Sunt politicieni care cer chiar organizarea unui referendum pe această temă.

Modelul suedez 

Prima ţară care a legalizat căsătoriile gay a fost Olanda, în 2001. Între timp, uniunile între homosexuali sunt recunoscute din punct de vedere legal în Argentina, Belgia, Canada, Islanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia. În Statele Unite, căsătoriile gay sunt recunoscute în anumite state. În primăvară, pentru prima dată în istoria sa, Parlamentul European a recomandat ca toate ţările europene să legalizeze uniunile între persoane de acelaşi sex. Dar dintre toate statele în care încearcă să elimine discriminările dintre sexe, Suedia este cea mai avangardistă.

Politicieni şi organizaţii se întrec în a elimina orice fel de distincţie între sexe, de la posibilitatea ca părinţii să-şi boteze băieţelul cu nume de fată, sau invers, la haine unisex, şi toalete neutre. Dar cel mai original este proiectul privind introducerea unui nou pronume în versiunea online a Enciclopediei Naţionale: „hen". Acesta ar fi „pronume personal neutru din punct de vedere al genului, şi ar trebui să înlocuiască pronumele personale de gen masculin şi feminin: „el" (han în suedeză) şi „ea" (hon).

sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

Abaris spunea...

http://www.veteranstoday.com/2012/09/24/israels-netanyahu-and-the-jewish-neocons-in-america-vow-revenge/

Un articol extrem de interesant. Se pare ca lumea incepe sa se reaseze; indiferent de ultimele ispravi ale evreului hollande.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”