Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 23 septembrie 2012

Africa de Sud: Corrie Sanders, fost campion mondial la categoria grea, a fost ucis în timpul unui jaf comis de negri.

Fostul campion mondial de box la categoria grea Corrie Sanders a murit după ce a fost împușcat în timpul unui jaf armat comis de 3 negri asupra unui restaurant din țara sa natală, Africa de Sud. Sanders, care l-a învins în 2003 pe ucraineanul Vladimir Klitschko (actualul deținător al centurilor WBA, IBF, WBO și IBO) în partida pentru titlul mondial, se afla aseară la o petrecere de familie în orașul Brits, din apropierea capitalei Pretoria, când negri înarmați au intrat în restaurant, deschizând focul. Fostul campion a fost împușcat în stomac și în mână. A murit astăzi, în zori, la spital. „Tâlharii au luat telefonul mobil al fetei care împlinea 21 de ani, dar şi geanta altui client", a declarat un poliţist pentru agenţia Sapa.Sanders avea 46 de ani și se retrăsese din boxul profesionist în 2008 cu un bilanț de 42 de victorii și 4 înfrângeri. 

Cornelius "Corrie" Sanders s-a născut pe 7 ianuarie 1966 la Pretoria. A boxat în ringurile profesioniste între 1989 și 2008. Palmaresul lui Corrie e unul impresionant: 46 de meciuri - 42 de victorii (31 prin KO), 4 înfrângeri (4 prin KO). A deținut titlurile mondiale la două verisuni, WBO și WBU. E unul dintre cei trei pugiliști care l-au învins pe ucraineanul Vladimir Klitschko, actualul deținător al centurilor WBA, IBF, WBO și IBO. Pe 8 martie 2003, la "Preussag Arena" din Hannover, Niedersachsen, Germania, sud-africanul Cornelius "Corrie" Sanders, poreclit The Sniper, îl învingea pe Vladimir Klitschko prin KO în repriza a doua și îl deposeda pe ucrainean de titlul WBO.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”