Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 9 septembrie 2012

Naționaliștii greci de la "Zori Aurii"au organizat o acțiune de curățare a străzilor Atenei de vânzătorii imigranţi neautorizați (video)

Poliţia greacă "s-a sesizat oficial", sâmbătă, în legătură cu activiştii naționaliști din cadrul formaţiunii Zori de Aur (Hrisi Avghi) care au încercat să facă ordine pe străzile Atenei invadate de vânzători ambulanţi imigranţi care practică un comerț neautorizat și fac o concurență neloială comercianților greci sub privirile îngăduitoare și complice ale poliției. Au fost distruse trei tarabe ilegale, alți comercianți imigranți neautorizați și-au strâns tarabele, grecii prezenți în piață au făcut aprecieri pozitive la adresa naționaliștilor și au încurajat militanții să continue acțiunile. Acțiunea a fost condusă de deputatul Costas Barmparousi.
Poliţia a anunţat deschiderea unei anchete pentru "uzurparea autorităţii" şi "atingere adusă dreptului de proprietate" împotriva participanţilor la această operaţiune, între care doi dintre cei 18 deputaţi ai partidului Zori de Aur, desfăşurată vineri seara în localitatea balneară Rafina, în apropiere de Atena. De admirat că parlamentarii naționaliști nu s-au izolat de aripa militantă a partidului și participă adeseori la acțiunile radicale ale organizației.
Potrivit unei înregistrări video postată pe site-ul formaţiunii, circa 30 de militanţi, în uniformă şi arborând culorile steagului grecesc, au controlat documentele unor vânzători cu aspect străin, apoi au distrus tarabele şi mărfurile cu drapelele şi picioarele. Activiştii au defilat apoi în mijlocul mulţimii, "pentru a-i aduce un omagiu Fecioarei", aşa cum a explicat deputatul naționalist Panayotis Iliopoulos. 

Ministerul Ordinii Publice a ţinut să menţioneze "interesul pe care ministrul Nikos Dentias îl acordă acestui caz şi intenţia sa de a pedepsi responsabilii". Dentias a anunţat deja recent în Parlament că el nu va tolera "batalioane de asalt", referindu-se la formaţiunea paramilitară a național-socialiștilor germani, Sturmabteilung (SA). 

"Vom conduce asaltul" atunci când va fi considerat necesar, i-a replicat, vineri, în Parlament unul dintre aleşii naționaliști. 

Numeroase organizaţii internaţionale de presiune, între care Consiliul Europei, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi sau Amnesty International i-au cerut recent Atenei să evalueze "ameninţarea la adresa securităţii reprezentate de extremismul de dreapta" şi să pună capăt "generalizării agresiunilor xenofobe". Exagerări evidente și interpretări tendențioase asupra acțiunilor patrioților greci de protejare a intereselor naționale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”