Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Olanda: Acțiune de protest la dezvelirea statuii lui Nelson Mandela din Haga (foto)

La Haga, grupul Voorpost a militat marți, 25 septembrie 2012, în timpul dezvelirii statuii teroristului Nelson Mandela. Tinerii naționaliști olandezi au denunțat crimele lui Nelson Mandela din perioada în care era un ”activist anti-apartheid”, cât și cei aproape 4.000 de fermieri albi uciși după ce Nelson Mandela și organizația teroristă Congresul Național African (ANC) au preluat puterea. Voorpost a calificat ca inacceptabilă ridicarea unei statui închinată unui individ responsabil de moartea a mii de oameni și care este reprezentant al unei mișcări politice  detestabile: comunismul. 

Naționaliștii au cerut îndepărtarea statuii, iar în locul ei și din același material să fie înălțată o statuie care să omagieze victimele genocidului anti-alb patronat de Nelson Mandela.
În timpul discursului lui Desmond Tutu, în prezența secretarului de stat Ben Knapen, activiștii din grupul Verpoost, urcați pe o clădire din apropiere, au desfășurat un bener pe care scria „Opriți uciderea fermierilor albi”. Au aruncat cu fumigene și înarmați cu o portavoce au creat un discurs zgomotos.

În rândul publicului au fost împărțite materiale cu imagini ale victimelor regimului terorist al CNA (ANC). Poliția a arestat cinci activiști, dar aceștia au promis că vor continua acțiunile de solidaritate cu albii din Africa de Sud.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”