Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 8 septembrie 2012

POLONIA TOTALITARĂ: Suporter arestat și condamnat pentru că a afișat pe stadion un simbol naționalist ÎNREGISTRAT LEGAL!

Un suporter polonez a fost reținut de poliție după un meci de fotbal, disputat în liga a treia, pe motiv că a afișat pe gard un steag cu simbol naționalist. 

Partida de fotbal a avut ca protagoniste echipele Chełmianka Chełm și Unia Nowa Sarzyna, disputat în 2 septembrie 2012. Suporterul a fluturat pe gard un steag al falangei poloneze, simbol care este înregistrat legal la tribunal de către organizația Renașterea Națională a Poloniei.
Simbolul este o reprezentare stilizată a unui braț care ține o sabie. Falanga este un simbol istoric al mișcării național-radicale, a cărui origine datează din secolul al XVI-lea, din vremea domniei lui Sigismund I. Cu câțiva ani în urmă simbolul falangist a fost înregistrat ca logo oficial al organizației Renașterea Națională a Poloniei (NOP) și poate fi afișat în mod legal oriunde. Cu toate acestea, suporterul polonez a fost reținut pentru 24 de ore, judecat în regim de urgență și condamnat la plata a 1600 zł (apx. 400 €) și 2 ani interdicție pe stadioanele poloneze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”