Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 16 octombrie 2012

Germania totalitară: Artist naționalist condamnat de un tribunal pentru versurile sale!

Daniel „Gigi” Giese (42 de ani), solist și basist (printre altele și al binecunoscutei trupe Stahlgewitter), a fost condamnat de un tribunal la șapte luni cu suspendare și plata unei amenzi în valoare de 600 de euro pentru „incitare la rebeliune” contra autorităților și „glorificarea criminalității”.

Muzicianului german i s-a imputat de către instanța din Meppen că pe CD-ul „Adolf Hitler lebt” („Adolf Hitler trăiește”), apărut în 2010 și interzis din 2011, al trupei sale „Gigi und die braunen Stadtmusikanten” ar fi glorificat presupusele crime ale unei organizații autointitulată „Nationalsozialistischer Untergrund” (NSU).

Artistul a respins acuzațiile în instanța de judecată. Avocatul apărării a pledat pentru nevinovăția clientului său. „Gigi” a declarat în instanță că nu a avut cunoștință de faptele care i se impută acum organizației NSU atunci când a scris versurile piesei „Döner Killer” incriminate de instanță.

Potrivit instituției „Protecția Constituției”, parte importantă a sistemului de represiune al statului BRD, „Gigi” este o adevărată stea și un model pentru tinerii naționaliști, prin urmare se dorește o sancțiune pentru nonconformistul artist. O sancțiune care speră slugile sistemului că va descuraja tinerii care împărtășesc și răspândesc mesajele lui Giese sau asemănătoare cu ale sale.

În Saxonia Inferioară, „Protecția Constituției” are în prezent sub lupă cinci trupe de muzică naționalistă - inclusiv „Gigi und die braunen Stadtmusikanten” și „Stahlgewitter” din Meppen și „Nordfront” din Hanovra. La nivel național „Protecția Constituției” a contorizat 131 de concerte naționaliste în anul 2011 și a identificat 170 de trupe care răspândesc mesaje patriotice și instigă la rezistență contra sistemului antigerman.

Sursa: Zgomotul Autonomilor

1 comentarii:

Alin Sorescu spunea...

Respect pentru muzica și mesajele ce le-a transmis prin ea. Un adevarat artist. Respect, Gigi!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”