Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 23 octombrie 2012

Legalizarea "căsătoriilor homosexuale" stârnește dezbateri aprinse în Franța

Planurile guvernului socialist din Franța de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex se dovedesc a fi mai dificil pus în practică decât se credea anterior, după ce liderii religioși și conservatorii francezi s-au mobilizat pentru a lupta împotriva legalizării, anunță Reuters.


Cu o majoritate solidă câștigată în primăvara trecută, guvernul a plănuit inițial o serie de audieri parlamentare și o dezbatere care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, înainte de a organiza un vot în Parlament cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Însă pe măsură ce opoziția s-a organizat, guvernul a amânat redactarea unui proiect de lege și a programat audieri parlamentare mai îndelungate. 




„Nimeni nu se îndoiește că ("reforma") va deveni lege, dar toate opiniile – politice, filozofice sau religioase – trebuie să fie auzite”, a declarat ministrul de Interne Manuel Valls.



Inter-LGBT, un grup care face presiuni pentru egalitate de drepturi în toate chestiunile legate de orientare sexuală, l-a acuzat pe președintele Francois Hollande că nu își respectă promisiunile din campanie.



„Credeam că vom obține totul de la un guvern de stânga. Mai este mult de luptat”, a declarat dezamăgit un participant la o dezbatere despre cuplurile homosexuale care doresc să aibă copii, organizată în Nantes.



Dacă legea va fi adoptată până la jumătatea anului 2013, așa cum era plănuit inițial, Franța ar deveni a douăsprezecea țară din lume care ar legaliza căsătoriile între persoanele de același sex. În prezent, ele au fost legalizate în Argentina, Belgia, Canada, Danemarca, Islanda, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Africa de Sud și Suedia. 



Sondajele realizate de Institutul Francez de Opinie Publică (IFOP) arată că susținerea publicului pentru căsătoriile homosexuale a scăzut de la 65% în luna august la 61%. De asemenea, susținerea pentru dreptul cuplurilor homosexuale de a adopta copii a scăzut de la 53% la 48%.



În ultima perioadă, liderii principalelor religii existente în Franța au adus argumente anti-legalizare bazate pe pericolele sociale și psihologice pe care le-ar aduce această schimbare.



Biserica Romano-Catolică a organizat rugăciuni naționale împotriva căsătoriilor homosexuale pe 15 august și a redactat documente în care arată că, deși respectă homosexualii, Biserica respinge eforturile lor de a redefini instituția tradițională a căsătoriei.



Totodată, peste 78.000 de persoane au semnat o petiție anti-legalizare susținută de 41 de politicieni conservatori, intelectuali și lideri catolici, protestanți, ortodocși și musulmani.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”