Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Ura propriei identități naționale, un masochism bolnăvicios

Miercuri, 3 octombrie, a fost Ziua Națională a Germaniei, Tag der Deutschen Einheit (Ziua Unității Germane), în care se sărbătorește unificarea țării și a națiunii germane după dărâmarea Zidului Berlinului.

La Munchen „anti-fasciștii” nu au ratat ocazia de a-și arăta ura față de propria identitate și au demonstrat împotriva „Germaniei Mari”. Extremiștii de stânga au purtat benere pe care erau inscripționate mesaje de genul: „Fără dragoste pentru Germania” (sloganul sub care s-a desfășutat toată acea manifestare a absurdului, penibilului și grotescului), „Iubim moartea poporului”, „Germania e de rahat. Noi suntem dovada”. Dacă ei mărturisesc asta...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”