Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 5 noiembrie 2012

Naționaliștii duc Legea electorală la Curtea Constituțională!


C O M U N I C A T   D E   P R E S A
Partidul “Totul pentru Țară” a obținut admiterea sesizării Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a Legii electorale nr. 35/2008.
Prin sentința din 2.11.2012, Tribunalul București a admis cererea Partidului "Totul pentru Țară" de a trimite Legea 35/2008 a alegerilor parlamentare în analiza Curții Constituționale.
Doi candidați propuși de Partidul "Totul pentru Țară" pentru alegerile parlamentare au contestat vineri la Tribunalul București decizia Biroului Electoral al Circumscripției 42 care le-a respins candidaturile pe motivul nedepunerii garanțiilor de 3600 lei pentru fiecare candidat, prevăzute în Legea 35/2008.

În fața instanței, Florin Dobrescu - președintele executiv al TPT a susținut că prevederea art. 29 alin (5) din legea alegerilor parlamentare contravine Constituției care la art. 37 garantează dreptul de a fi ales al fiecărui cetățean, condiționând acest drept de depunerea unei sume semnificative care nu se returnează decât in conditii foarte greu de îndeplinit.
Dl. Florin Dobrescu a mai arătat că Legea 35/2008 încalcă și prevederile Constituției cuprinse în art. 16 (privind egalitatea în drepturi) și art. 8 (referitor la pluralismul politic ca garant al democrației constituționale).
Deși a respins contestațiile celor doi candidați TPT, Tribunalul București a admis sesizarea privind excepția de neconstituționalitate, dispunând trimiterea Legii 35/2008 în analiza Curții Constituționale.
Președintele executiv al TPT a înaintat  recursul la Curtea de Apel București și a declarat că se va lupta cu acest abuz legislativ până la CEDO, apărarea drepturilor cetățeanului făcând parte din îndatoririle de baza ale unui partid politic.
Partidul “Totul pentru Țară” face apel la toate organizațiile politice și civice, precum și la toți cetățenii care își simt încălcate drepturile prin actuala legislație electorală să se alăture demersurilor TPT în vederea amendării clanurilor politice parlamentare care au confiscat sistemul politic din România și pentru instaurarea unui climat de moralitate în viața publică românească.
Reamintim că într-un comunicat anterior, Partidul "Totul pentru Țară" anunțase că refuză să accepte condițiile abuzive ale legii electorale, neparticipând la alegerile generale din 9 decembrie a.c..
Biroul de presă al Partidului "Totul pentru Țară"

2 comentarii:

Freedomfighter833 spunea...

O lege nenorocita care ii protejeaza pe toti ticalosii care au pus labele pe puterea politica.
Poate ca lupta contra sistemului ar trebui dusa exclusiv din afara lui.

cronicas spunea...

legea asta ar trebui desfintata si inlocuita cu alta. ea protejeaza nomenclatura politica. adica un securist cu acte in regula poate candida si unul care nu are bani de garantie nu poate

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”