Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 18 martie 2008

Tânarul batut la Cluj pe 15 martie, acuzat de calomnie si de incalcarea legii


Liderii clujeni ai miscarii Noua Dreapta au anuntat, ieri, ca-l vor actiona in judecata pentru calomnie pe Leszai Lehel, etnicul maghiar agresat sâmbata la Cluj-Napoca, pentru ca a sustinut ca a fost batut de simpatizanti ai acestei organizatii. Fundatia Sarmisegetuza a cerut Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj sa-l sanctioneze pe Leszai pentru ca a purtat ostentativ steagul Ungariei, incalcând prevederile Legii nr. 75/1994 cu privire la arborarea drapelului national.Alexandru Sântu, presedintele filialei Cluj a Noii Drepte, a declarat, ieri, pentru „Gardianul“ ca imaginea miscarii pe care o reprezinta a fost grav afectata dupa ce Leszai Lehel a sustinut pe posturile de televiziune ca agresorii sai au fost adepti ai organizatiei de dreapta care a organizat mitingul impotriva autonomiei Tinutului Secuiesc in fata Monumentului Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. El a spus ca, intrucât s-a dovedit ca atacatorii erau membri ai unei galerii de fotbal din Cluj, se vor adresa astazi instantei de judecata si vor cere condamnarea etnicului maghiar pentru calomnie si obligarea acestuia la plata unor despagubiri. „Nou
a Dreapta a precizat in chiar ziua incidentului ca cei doi agresori nu sunt membri ai filialei Noua Dreapta Cluj, iar organele de politie au facut cercetarile necesare si au confirmat acest lucru“, se arata intr-un comunicat remis presei de Noua Dreapta Cluj. La rândul sau, presedintele Fundatiei Sarmisegetuza, Ionut Tene, a declarat ca a cerut Jandarmeriei clujene sanctionarea lui Leszai Tibor pentru ca a sfidat legile purtând steagul Ungariei prin centrul municipiului Cluj-Napoca.„Din pacate, din informatiile pe care le detinem pâna acum, acest tânar Leszai Lehel se plimba pe strada in municipiul nostru cu steagul Ungariei in mâna, inscriptionat cu stema Ungariei Mari, pe jumatate fâlfâind, incalcând Legea nr. 75/1994 privind arborarea Drapelului National.“ Media Link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”