Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 17 aprilie 2008

Brigitte Bardot risca doua luni de inchisoare pentru "incitare la ura rasiala"

Bardot a fost condamnata, cu ptru ani in urma, la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru incitare la ura rasiala in cartea sa ''Un strigat in tacere''.Fosta actrita franceza Brigitte Bardot risca doua luni de inchisoare cu suspendare si o amenda de 15.000 de auro pentru incitare la ura fata de comunitatea musulmana, informeaza telegraph.co.uk. In urma cu aproximativ doi ani, starul cinematografiei franceze i-a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, in care reclama faptul ca animalele sacrificate de musulmani in timpul sarbatorii de Aid el Kebir sunt imbatate inainte de a fi injunghiate. ''Ne-am saturat sa fim dusi de nas de aceasta populatie care ne distruge, distruge tara noastra, impunandu-si actele proprii'', scria Bardot, cunoscuta drept o aparatoare infocata a drepturilor animalelor. Remarcile au provocat insa indignarea mai multor asiociatii anti-rasiste din Franta. Motivand ca sufera de artroza la sold si ii este foarte greu sa se deplaseze, actrita in varsta de 73 de ani nu a fost prezenta la audierea de marti. Ea a adresat totusi o scrisoare instantei in care a scris: "Sunt scarbita din cauza hartuirilor la care sunt supusa din partea acestor asociatii. Voi tacea doar atunci cand vor inceta sa imbete animalele", a adaugat Brigitte Bardot, spunand apoi ca este ''obosita si plictisita''. Actrita mai are alte patru condamnari pentru fapte similare. Tribunalul va lua o decizie in acest caz pe 3 iunie. Media Link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”