Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 23 aprilie 2008

O carte exceptionala : Waffen SS, de Henri Landemer

Atragem atentia asupra unei aparitii de carte istorica despre celebra Waffen SS. Cartea chiar asa se si numeste: Waffen SS . Luata in mana nu te opresti fara sa o citesti pana la capat pentru ca intr-adevar este o carte exceptionala. Autorul ei, Henri Landemer alias Jean Mabire, a scris o lucrare bine documentata si mai ales cu mult farmec, cu mult talent. Cartea incepe cu primele clipe ale crearii, de catre Emil Maurice, a Sturmabteilung (SA), Brigada de Asalt in romana,- din care s-a format SS-ul si mai apoi Waffen SS - si trece prin toate momentele importante ale Waffen SS pana la disparitia acesteia. Aveti ocazia sa cunoasteti soldati si ofiteri de legenda ai armatei care a ajuns sa numere un milion cinci sute de mii de soldati. Epopeea Waffen SS e o lectie de curaj, credinta fanatica si loialitate pana la moarte. Il veti intalni pe Leon Degrelle, singurul strain cavaler al Crucii de Fier cu frunze de stejar, Otto Skorzeny si extraordinarele sale operatiuni de comando, Arthur Phleps nascut in Transilvania si fondator al diviziei Prinz Eugen. Sunt pomeniti si voluntarii romani din Waffen SS, dar despre ei cu un alt prilej cand va voi vorbi despre o alta carte.
Am comandat cartea pe internet, a fost expediata prin posta romana si a durat 3 saptamani pana a ajuns la mine!!! Nu recomand sa faceti la fel mai ales daca sunteti pasionati de carti de genul asta. Daca locuiti intr-un oras mare incercati la librarii. Oricum, cartea am inteles ca este deja un mare succes editorial si e foarte posibil sa o gasiti in multe locuri.
Lectura placuta! 88!

1 comentarii:

Untersberg spunea...

Salut blogger-e!

Waffen SS a fost o internationala a nazismului. Cartea este superb scrisa. Bravo autorului.

Informatia ca au fost acceptati 5000 de romani-romani in Waffen SS mi-a facut pielea gaina.

Va recomand cartea lui Timothy W. Ryback -"Biblioteca lui Hitler" aparuta la editura Litera.

Hitler era un intelectual!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”